Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo Arcada

Tekniikan ja liikenteen ala

Informaatio- ja mediatekniikka

  • tutkintonimike: insinööri

Suuret telekom-yhtiöt, kaikkien alojen yritysten it-osastot, pienet ohjelmistoyritykset – ne ovat esimerkkejä tulevien it-insinöörien työpaikoista. Voit esimerkiksi työskennellä e-kaupan ratkaisujen kehittämisen parissa tai tehdä audiovisuaalista materiaalia verkkoon. Opintoihin kuuluu nimittäin kursseja, joilla opit multimediaan ja ääneen sekä kuviin ja elokuviin liittyviä asioita.

Vähintään puolet luennoista sisältää omatoimista työskentelyä tietokoneella, mutta usein myös pareittain. Suuri osa opinnoista liittyy erilaisiin projekteihin. Kolmannella ja neljännellä vuosikurssilla pääset osallistumaan oikean yrityksen antamaan projektiin. Jos olet kiinnostunut tekniikasta, hyvä ratkomaan ongelmia etkä pelkää haasteita ja suurta työmäärää – hae Informaatio- ja mediatekniikan koulutusohjelmaan!

PS. Mikäli jotakuta mietityttää, niin tietokonepelit eivät kuulu opintoihin...

Hajautetut energiajärjestelmät

  • tutkintonimike: insinööri

Ympäristöä kuormitetaan teollisuuden, asumisen ja liikenteen suunnalta, ja on olemassa suuri tarve asiantuntijoille, jotka voivat vähentää energiankulutusta. Suurimmat energiankulutuksen vähentämisen mahdollisuudet ovat kiinteistöissä, ja niihin myös Hajautettujen energiajärjestelmien koulutusohjelma keskittyy.

Ainutlaatuinen rakentamis-, LVI- ja energiatekniikkaopintoja sekä sovellettua matematiikkaa sisältävän yhdistelmän avulla opit, miten voit vaikuttaa ilmastonmuutokseen ammattisi avulla. Ilman että tarvitsee muuttua fanaattisesti ympäristöaktivistiksi, joka asuu pienessä mökissä ilman sähköä ja syö vain itsekasvatettuja vihanneksia…

Opintojen jälkeen voit työskennellä teollisuudessa, rakennusalalla tai valtion tai kunnan yhdyskuntapalvelujen parissa. Voit tehdä mittauksia asiakkaiden kotona, suunnitella remontteja tai työskennellä mallinnuksen parissa tai esimerkiksi toimia työnjohtajana tai tuotekehittäjänä.

Muovitekniikka / Plastics Technology

  • tutkintonimike:insinööri / Bachelor of Engineering

Oletko miettinyt, kuka on erilaisten muovista tehtyjen esineiden ja osien takana? Se on suunnittelija, joka suunnittelee, miltä tuote, esimerkiksi shampoopullo, näyttää. Mutta sen jälkeen muovi-insinöörin tehtävänä on luoda niin kutsuttu tuotantoyksikkö tuotteelle ja varmistaa, että tuote saa hyvännäköisen ulkomuodon, joka myy hyvin ilman että sitä on liian kallista valmistaa.

Arcada on ainoa ammattikorkeakoulu Suomessa, joka tarjoaa muovitekniikan koulutusta. Muovitekniikkakoulutuksen opintoihin kuuluu luentoja ja itsenäistä työskentelyä tai projektityöskentelyä, laboratoriokokeita ja käytännön aineita. Projektin yhteydessä voit esimerkiksi oppia suunnittelemaan ja valmistamaan eri materiaaleista tehtyjä muotteja, joille sitten teet kestävyystestin.

Vaikka koulutuksen pääkieli on ruotsi, myös englanninkielentaidostasi on hyötyä, koska suuri osa opetuksesta tapahtuu yhdessä englanninkielisen Plastics Technology -koulutusohjelman kanssa. Kiitos yhteisopetuksen opit myös tuntemaan opiskelijoita muista maista. Tutkinnon suorittanut muovi-insinööri voi työskennellä monilla aloilla sekä kotimaassa että ulkomailla – esimerkiksi tuotepäällikkönä tai tuotekehittäjänä elektroniikka- tai rakennusteollisuudessa.

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo