Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Ammattikoulusta yliopistoon?

Viesti

Hei! Olen suorittanut tarjoilijan tutkinnon ammattikoulussa ja nyt opiskelen AMK:ssa restonomiksi. Olen alkanut miettimään kuitenkin toistakin vaihtoehtoa elämässäni eli oikeustieteellistä. Kuitenkin taustallani yliopistoon pääseminen on varmaankin mahdotonta. Olisiko parempi suoritaa ensin restonomin tutkinto vai aloittaa alusta ja mennä lukioon?

Hei!

Olet siis suorittanut aikaisemmin vähintään kolmivuotisen ammatillisen tutkinnon ja opiskelet nyt restonomiksi ammattikorkeakoulussa. Kuinka pitkällä olet AMK-opinnoissasi? Etenkin jos olet jo pitkällä opinnoissasi, niin tutkinnon loppuunsaattaminen on varmasti viisas ratkaisu.

 

Yliopistoon voit kyllä hakea opiskelemaan myös ammatillisen perustutkinnon pohjalta (eli sinulla siis on yleinen jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin, etkä hakukelpoisuutesi kannalta katsottuna tarvitse yo-tutkintoa/ammattikorkeakoulututkintoa). Hakukelpoiset ei-ylioppilaat saavat osallistuvat valintakokeeseen
ja voivat tulla valituksi koulutukseen pelkän valintakoetuloksen perusteella. Eli mahdollista koulutukseen pääseminen siis on, mikäli valmistaudut valintakokeeseen huolella ja pärjäät siinä hyvin. Lisätietoja vuoden 2009 valinnan yksityiskohdista sinua kiinnostavan Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan osalta löydät täältä . Kannattaa tutkailla ko. opasta ihan ajatuksen kanssa, niin kuva hakuprosessista varmasti selkiytyy.

Lukio-opintojahan voisit halutessasi suorittaa myös aikuislukion puolella (jos voimavarat riittävät niin vaikka jo nykyisten opintojesi ohella). Aikuislukiossa voi suorittaa yksittäisiä aineita tai vaikkapa koko tutkinnon - ja kaikkea tältä väliltä! Eräs mieleeni tuleva vaihtoehto voisi olla myös oikeustieteen opintojen suorittaminen avoimessa yliopistossa ja tätä kautta sisäänpääsymahdollisuuksien kasvattaminen. Oikeustieteelliseen haluaville järjestetään myös valmennuskursseja, oletko kenties miettinyt tälläistä vaihtoehtoa?

Mahdotonta koulutukseen pääseminen ei siis varmastikaan taustallasi olisi. Oikeustieteellisen kaltaisiin suosittuihin koulutuksiin hakevalta vaaditaan yleensäkin ottaen kovaa motivaatiota ja ahkeraa työntekoa. Mikäli koet motivaatiosi olevan kohdallaan ja olisit valmis/pystyisit tekemään kovasti töitä pääsykoevalmistautumisen eteen, niin miksipä
et yrittäisi ko. koulutukseen hakea? Mitään selkeää vastausta siihen, miten sinun kannattaisi tilanteessasi menetellä, en voi valitettavasti antaa, vaan sinun kannattaa nyt tutkailla rauhassa esimerkiksi tässä esille tulleita vaihtoehtoja ja niiden sopivuutta esimerkiksi nykyiseen elämäntilanteeseesi. Muistathan valintoja tehdessäsi sen, ettei uuden suunnan ottaminen ole koskaan liian myöhäistä - eikä tänä päivänä yhtään harvinaistakaan. Harva kouluttautuu suoraan unelmiensa ammattiin, vaan usein valintoja tehdään uudestaan ja uudestaan. Joten mikäli oikeustieteellinen sinua kovasti kiinnostaa, niin ehdottomasti haluan rohkaista sinua vakavasti harkitsemaan koulutukseen hakemista.

Mikäli haluat esittää lisäkysymyksiä tämän vastauksen pohjalta, niin otathan yhteyttä, autamme mielellämme.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

Hanna
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
150
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo