Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Kulttuurituotanto

Viesti

Hei!
Olisin kovin kiinnostunut kulttuurituotannon koulutusohjelmasta, jonne aion hakea ensi kevään haussa.

Kuinka vaikea Metropolian tai Humakin ko. koulutusohjelmaan on päästä? Keskiarvoni on 7.5, yo-todistus todennäköisesti C tai M. Olen tehnyt lukion mediadiplomin, onko siitä apua hakemisessa?Moikka!

Hakujen pohtiminen ja valmistelu kannattakin aloittaa hyvissä ajoin. Nyt, kun tutkii noita valintaperusteita voi hakea sellaiseen, johon omilla papereilla parhaiten pääsee! :) 

Koulutusnetin  sivuilla onkin hyvät tilastot hakeneista ja valituista. Esimerkiksi viime kevään pisterajat näet tästä dokumentista . Tuolla mainitaan seuraavat pisterajat:

  1. Metropolia: valintakokeisiin on kutsuttu 100 henkeä ja lopullisen valinnan alaraja on ollut 87,3
  2. Humak, Kauniainen: kaikki on kutsuttu valintakokeisiin ja lopullisen valinnan pisteraja on ollut 85
  3. Humak, Turku: kaikki on kutsuttu valintakokeisiin ja lopullinen pisteraja on ollut 82
  4. Humak, Jyväskylä; kaikki on kutsuttu valintakokeisiin ja lopullinen pisteraja on ollut 80

Tässä on sinulle linkki Humak:n viime kevään valintaopaaseen , jossa on kerrottu tarkasti, kuinka pisteet lasketaan. Sinun kannattaakin ottaa oma todistus esille ja laskea omat lähtöpisteesi. Voit niitä sitten verrata viime vuoden pisterajoihin. Valitettavasti Metropolian sivuilta en löytänyt vanhaa valintaopasta. Uutta kannattaa käydä tutkailemassa oppilaitoksen nettisivuilta kevään lähentyessä.

Muistathan, että pisterajat vaihtelevat joka haussa ja että ensi kevään (mahdollisesti muuttuneet) valintaperusteet kannattaa tarkistaa lähempänä kevättä. Mediadiplomista ei ainakaan tuon viime kevään hakuoppaan mukaan ole saanut lisäpisteitä. Kiinnostuneisuus alalle kannattaa kuitenkin tuoda esiin valintakokeissa. Muistathan myös, että ensimmäisestä hakutoiveesta saa 5 pistettä. :)

Onnea hakuprosessiin toivottelee,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
2
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Hei, tuo kohta 5 on SeAmk - HUMAKilla ei ole toimipistettä Seinäjoella.

Kirjoittaja:

Karppa 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo