Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Lääketieteellinen Tartossa

Viesti

Hei! Olen ajatellut, että jos Suomesta ei lääketieteelliseen opiskelupaikkaa saa, voisin hakea Tartoon opiskelemaan. Kuinka sinne haetaan? Onko pääsykoetta vai mennäänkö suoraan todistuksella? YO-todistukseni on keskiverto, joten onko mitään järkeä hakea? Suomeen yritän kyllä päästä, mutta arvosanani arvelluttavat, että riittävätkö ne, kun on paljon niitä E ja L oppilaita?

Moi! Tarton lääketieteelliseen haku ei itse asiassa perustu yo-todistuksen arvosanoihin, vaan SAT testin tuloksiin. SAT-biologia testin voi suorittaa Helsingissä ja sen suorituspäivät ja muu informaatio on esitelly selkeästi Tarton yliopiston sivulla .

Varsinainen haku on keväisin ja viimeinen hakupäivä on 1. kesäkuuta. Hakemusta, sen liitteitä ja SAT testiä kannattaa kuitenkin valmistella hyvissä ajoin. Itse hakuun tarvitset:

1. Hakemuslomakkeen
2. SAT-biologia testin tulokset
3. Kopion henkilöllisyystodistuksesta
4. Kopion yo-todistuksesta
5. Virallisen käännöksen yo-todistuksesta

Itse todistuksen arvosanoja tarvitaan vasta, jos SAT testin tulokset ovat tasan toisen hakijan kanssa.

Terveisin,

Teemu

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
15
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Eli jos SAT-testi menee hyvin, voin päästä sisään ilman että katsoittaisiin yo-arvosanojani? mutta sitten jos saan esim 10p ja toinen hakija 10p, sitten katsotaan kummankin yo-arvosanoja ja se pääsee kummalla on paremmat? näinkö?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Juuri näin. Tasapisteissä ratkaisu tehdään seuraavan listan avulla:

1. Kemian arvosana
2. Kemian kurssien määrä
3. Biologian arvosana
4. Biolagian kurssien määrä

Ja tässä arvosanat ovat nimenomaan kirjoitusten arvosanoja.

Kirjoittaja:

Teemu

Siis kemian ja biologian arvosanat vaan ratkaisee? Ei esimerkiksi matikka?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Ainoastaan SAT biologia -testi, ja tasapisteissä kemia ja biologia. Muilla arvosanoilla ei Tarton lääketieteelliseen haettaessa ole merkitystä ainakaan nykyisillä hakuperusteilla.

Kirjoittaja:

Teemu / Opiskelupaikka

Hei kiitoksia! olen itse ajatellut samaa hakea Tarton yliopiston Lääketieteelliseen biologia ja kemia on juuri vahvuuksiani . Haluaisin vielä kysyä kun olen kuullut, että SAT testi tehdään englannin kielellä eikö kyseistä testiä voisi tehdä suomeksi?

Kirjoittaja:

yasmin Ahmed

Hei!

SAT-testi, joka on käytössä ympäri maailmaa, on todellakin englanninkielinen eikä testiä voi siis tehdä suomeksi.

Tietoa hakemisesta ja biologian SAT- kokeesta löytyy ulkomaalaisille hakijoille tarkoitetusta esitteestä: http://www.ut.ee/...29/Medicine+2009.pdf

Tarton yliopistossa opiskelu- ja opetuskielenä on viro tai englanti. Suuri osa ulkomaalaisista opiskelijoista aloittaa opintonsa englannin kielellä, joten on luonnollista että myös SAT-testi tehdään samalla kielellä. Testi toimii hyvänä englannin kielen osaamisen mittarina. Jos hakija ei selviydy englanninkielisestä testistä, ei hänen kielitaitonsa luultavasti riittäisi myöskään yliopisto-opinnoista suoriutumiseen.

Terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Hei! Kuinkas tämä kaikki toimii Tarton eläinlääketieteelliseen haettaessa? Onko sinne täysin samat pääsyvaatimukset ja hakumenettely?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Moikka!

Eläinlääketiedettä voi opiskella Eestin Maatalousyliopistossa Tartossa (Eesti maaülikool). Koulutukseen haetaan pelkällä ylioppilastutkinnolla, eli koulutukseen ei ole pääsykoetta. Hakijoilta edellytetään biologian, kemian ja matematiikan kokeiden sisällyttämistä ylioppilastutkintoonsa. Hakijat jotka ovat suorittaneet em. aineista pitkän oppimäärän kokeen hyötyvät siitä valinnassa.

Pääset tutustumaan koulutukseen tarkemmin EMU:n kotisivuilla http://vl.emu.ee/en/ ja lisätietoa pääsyvaatimuksista löydät Enrolment requirements sivulta http://www.emu.ee...olment-requirements/

Suosittelen tutustumaan myös Suolet RY(Suomalaiset Eläinlääketieteen Opiskelijat Tartossa):n kotisivuille http://www.suolet.fi/index.php?id=68 Nimestään huolimatta sivuilta löytyy hyödyllistä tietoa suomalaisille hakijoille (suomeksi).

Kannattaa kuitenkin tarkistaa kaikki koulutukseen(hakeminen, lukukausimaksut jne.) liittyvät tiedot vielä EMU:n sivulta, jotta varmasti saat ajankohtaista informaatiota.

Ystävällisin terveisin
Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Onko siis pakollista kirjoittaa kemia jos aikoo eläinlääketieteeseen Tartoon hakea? Itse en ole lukenut kuin kolme kurssia eikä se mahdu kirjoitussuunnitelmaani...

Kirjoittaja:

hmm 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo