Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Liikunta- ja terveysala

Viesti

hei,
haluaisin todellapaljon opiskelemaan jotain terveyteen ja/tai liikuntaan liittyvää alaa. Todella kiinnostunut olisn fysioterapeutin ja/tai personal trainerin ammatista. Alan olla hiukan epätoivoinen sillä ongelmanani on erittäin huono ylioppilastodistus joka on vain A ja B. Jos siis haluaisin opiskelemaan ammattikorkeakouluun mitkä ovat vaihtoehtoni vai onko niitä edes. Todistus ei vastaa millään muotoa omaa osaamistani vaan henkilökohtaisista syistä Yo-kokeet menivät aivan penkin alle.
Entä mitä vahtoehtoja tällaisille aloille on yliopistoissa?

Hei!

Koulutusnetissä kerrotaan yleiset valintaperusteet sosiaali, ja terveys- ja liikunta-alalle. Siellä puolet pisteistä saa lukion päättötodistuksen perusteella ja puolet äidinkielen, parhaan kielen ja matematiikan tai reaalin ylioppilaskokeiden perusteella. Hyväksyttyjen ylioppilaskokeiden arvosanoja on mahdollista korottaa kerran. Huomioithan kuitenkin, että valintakokeen ja ensimmäisen hakutoiveen perusteella tulee yli 2/3 pisteistä. Hyvästä lukion päättötodistuksen arvosanastakin tulee pisteitä. Menestymällä hyvin pääsykokeissa on mahdollista päästä sisään. Mahdollista on tietenkin suorittaa toisella asteella esimerkiksi liikuntaneuvojan koulutus  ja pyrkiä sillä ammattikorkeakouluun. 

Personal trainer koulutus on yleensä maksullista. Kuntoliikuntaliiton sivuilla kerrotaan vähän siitä kenelle koulutus soveltuu.
Vähintään 2 vuoden työkokemuksen ja riittävän pohjakoulutuksen omaaville liikunnan ammattilaisille, jotka haluavat työskennellä palveluammatissa ihmisten parissa
•Sopivia koulutustaustoja ovat Kuntoliikuntaliiton PT-koulutusta edeltävät koulutukset (katso pääsyvaatimukset) sekä esim. hierojan, liikunnanohjaajan, fysioterapeutin tai liikunnan opettajan tutkinto
•Personal trainerin työ edellyttää myös nöyrää asennetta ja halua oppia alastaan uutta joka päivä. Tässä työssä ei tulla valmiiksi koskaan.

 

Yliopistossa on mahdollista opiskella liikuntatieteitä  ja terveystieteitä.  Jos löydät sinua kiinnostavan alan yliopistosta, kannattaa tarkistaa sen yliopiston sivuilta valintaperusteet. Monilla aloilla yliopistoissa otetaan sisään sekä pelkän valintakokeen perusteella että valintakokeen ja koulumenestyksen perusteella. Tässä en nyt lähde kaikkia valintaperusteista luettelemaan.

Toivottavasti löydät sopivan reitin kouluttautua unelma ammattiisi!
Ystävällisin terveisin,
Jonna
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jonna Lahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
3
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo