Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Lukion kurssivalinnat

Viesti

Hei!,

Olen aloittanut lukion tänä syksynä. Ensimmäinen jakso menee valmiiksi laitetulla kurssisuunnitelmalla, mutta nyt edessä on tulevien kurssien valinta. Olen ajatellut että haluan eläinlääkiksiin joten luen pitkää mateematiikkaa, kemiaa, fysikkaa jne. Mutta haluaisin lukea myös b3 saksaa. Onko liiaan rankkaa jos lukee noita kaikkia? Paljonko kursseja vuodessa jaksaa käydä kohtalaisella opiskelijalla? Nämä kaikki valinnat ovat aika pelottavia.

Hei!

Mukava kuulla, että teet opintosuunnitelmia pitkällä tähtäimellä ja mietit myös omaa jaksamistasi kurssivalintoja tehdessäsi!

Lukiolaiset suorittavat lukuvuoden aikana keskimäärin 30 kurssia. Kun ajatellaan, että kursseja suoritetaan noin 2½ vuoden ajan ja kursseja on tultava vähintään 75, saadaan tuo 30 kurssia / lukuvuosi. Toki kurssien lukuvuosimäärissä on isojakin opiskelijakohtaisia eroja, sillä osa lukiolaisista suorittaa lukion huomattavasti edellä mainittua 75 kurssia laajempana, osa taas venyttää opiskeluaikaa neljään vuoteen. Normina voinee kuitenkin pitää tuota noin 30 kurssia lukuvuotta kohden.

Suunnitelmasi pitkien matemaattisten aineiden opiskelusta tukee varsin hyvin jatko-opintosuunnitelmiasi ja eläinlääketieteellistä silmällä pitäen suosittelenkin lämpimästi pitämään kiinni näistä kurssivalinnoista. Toki joitain kursseja esimerkiksi fysiikasta tai kemiasta on mahdollista jättää poiskin ilman, että sisäänpääsy eläinlääketieteelliseen muuttuu mahdottomaksi.

Oman oppilaitoksen opinto-ohjaaja on paras apusi suunnitellessa kurssivalintoja. Hän tuntee lukionne opintotarjonnan ja osaa auttaa aikatauluttamaan sinua opinnot siten, ettei lukujärjestyksistäsi tule liian haastavia. Lukionne kurssijärjestelmä todennäköisesti mahdollistaa sen, etteivät kaikki "haastavat" aineet tule opiskeltaviksi samoissa jaksoissa. Opon avulla uskon sinun löytävän mahdollisuuden myös haaveilemasi saksankielen opiskeluun.

Aineenopettajat puolestaan ovat asiantuntijoita opettamansa aineen osalta ja uskoisin sinun saavan heiltäkin apua pohdintoihisi, mitkä kurssit olisivat erityisen tarpeellisia ajatellen jatko-opiskelusuunnitelmiasi.

Yksin asioita ei siis kannata jäädä murehtimaan, vaan kehoitan sinua menemään rohkeasti pyytämään neuvoja koulusi
henkilökunnalta. Muistathan myös, että kurssivalintoja on aina mahdollista muuttaa - vaikka tässä vaiheessa suunnittelisitkin lukevasi tiettyjä aineita, mutta myöhemmin huomaisit opiskelun käyvän liian raskaaksi tai jatko-opintosuunnitelmien muuttuvan, on kursseja aina mahdollista jättää pois tai vaihtaa toisiin. :)

Tsemppiä opiskeluihisi toivottaen,

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
15
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo