Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Luokanopettajan monialaiset opinnot

Viesti

Hei!

Olen kolmannen vuoden englannin pääaineopiskelija ja valmistuin juuri kandidaatiksi. Ensi vuonna suoritan opettajan pedagogiset opinnot. Olen miettinyt mahdollisuuksiani lukea myös luokanopettajaksi. Riittääkö tulevan filosofian maisterin tutkintoni (sisältäen pedagogiset) lisäksi monialaiset opinnot tähän? Turun yliopistossa nämä monialaiset opinnot (60op) on hajautettu kahdelle vuodelle. Tämä venyttäisi valmistumisaikaani melko pitkälle ja tukikuukaudetkin loppuvat jossain vaihessa. Onko nämä opinnot mahdollista suorittaa esim. muutamien vuosien työelämässäolon jälkeen, ja jos niin onko se maksullista? Vai olisiko fiksumpi vaihtoehto kuitenkin suorittaa ne vielä yliopiston kirjoilla ollessa.

Kiitos vastauksesta!

Heippa!

Mukavaa kuulla, että mielenkiinnonkohteita löytyy:) OAJ:n sivuilta löytyy opettajien kelpoisuusvaatimukset. Luokanopettajan kohdalla mainitaan, että ”Luokanopettajalta vaaditaan kasvatustieteen maisterin tutkinto, väh. 60 op (väh. 35 ov) laajuiset peruskoulussa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot ja opettajan pedagogiset opinnot. Kelpoisuuden saa myös aineenopettajan kelpoisuuden kautta suorittamalla em. monialaiset opinnot.” Koska saat pedagogisten opintojen suorittamisen jälkeen aineenopettajan pätevyyden, puuttuu sinulta tuolloin luokanopettajan pätevyydestä tosiaan enää monialaiset opinnot.

Sinua mietitytti opintojen venyminen. Opintojen venyminen on varmasti asia, johon liittyen löytyy monenlaisia mielipiteitä. Oman näkemykseni mukaan opintojen pidentyminen parilla vuodella ei vielä ole kovinkaan ratkaiseva tai huolestuttava pidentyminen. Monialaisten opiskeleminen antaisi sinulle kuitenkin huomattavasti lisää työllistymismahdollisuuksia kuin ainoastaan aineenopettajana toimiminen. Tukikuukausien loppumiseen liittyen kannattaa olla yhteydessä oman paikkakunnan työ- ja elinkeinotoimistoon, ja tiedustella heiltä mahdollisista lisätukikuukausista ja muista vaihtoehdoista.

Jos kuitenkin haluaisit valmistua aiemmin ja mahdollisesti työskennellä muutamia vuosia, on monialaisten suorittaminen myös jälkikäteen mahdollista. Pelkkiä monialaisia opintoja järjestetään kuitenkin melko harvakseltaan. Pääsykriteerit ja opintojen koostuminen vaihtelevat opintoja tarjoavien oppilaitoksen mukaan. Opiskelupaikkaneuvojamme Teija on tehnyt aiemmin vastauksen koskien juuri monialaisten erillisesti järjestettäviä opintoja. Pääset tutustumaan vastaukseen täältä . Kuten vastauksesta käy ilmi, on monialaisten erillisistä opinnoista vaikeaa antaa yleispätevää vastausta, sillä eri oppilaitosten käytännöt vaihtelevat ja vuosittain tilanne voi muutenkin muuttua. Tästä syystä kehoittaisin sinua vielä pohtimaan, olisiko nykyisten opintojen venyttäminen mahdollista, jolloin saisit luokanopettajan pätevydeen varmuudella itsellesi jo lähitulevaisuudessa.

Tsemppiä opintoihin:)

Suvi

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
15
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo