Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Maahanmuuttajien työllistyminen

Viesti

Minkälaiset mahdollisuudet maahanmuuttajalla on saada töitä suomessa, jos ei hallitse hyvin tai ei ollenkaan suomen kieltä?

Hei!

Maahamuuttajien työllistyminen Suomessa on hyvin monisyinen asia. Työnsaantimahdollisuudet riippuvat siitä, missä päin Suomea asuu, millainen on työnhakijan muu kielitaito, koulutustausta ja ammatillinen osaaminen. Kohtuullinen suomenkielen taito on kuitenkin hyvin monille työnantajille yksi merkittävä asia työntekijän palkkaamisessa.

Tämän hetkinen työllisyystilanne Suomessa ei ole kovinkaan hyvä ja työnantajilla useimmiten on valinnanvaraa työnhakijoiden joukossa. Usein työnantaja valitsee työhön "tutun ja turvallisen" suomalaisen. Tämän vuoksi maahanmuuttajien työttömyysprosentti on huomattavasti korkeampi kuin Suomen alkuperäisväestön.

Paljon hyödyllistä tietoa maahanmuuttajien työllistymisestä löydät tästä linkistä . Täältä löydät puolestaan Maria Pikkaraisen maahanmuuttajien työllistymistä käsittelevän Pro gradu -tutkielman vuodelta 2005. Toivottavasti näiden avulla saat vastauksen mieltäsi pohdituttaviin kysymyksiin. :)

Aurinkoista kesää!

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
89
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo