Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Merkonomista tradenomiksi

Viesti

Hei,
olen v. 2007 valmistunut merkonomiksi. Nyt olisin kiinnostunut hallinon puolen tardenomikoulutuksesta. Onko missään pääkaupunkiseudulla mahdollisuutta etä- /verkko-/monimuoto-opiskella työnohessa ko koulutusta.

Hei vaan!

Voisitkin oikeastaan klikata itsesi Opintoluotsin sivuille ja tutustua tätä kautta liiketalouden koulutusohjelmaa tarjoaviin ammattikorkeakouluihin. Ammattikorkeakoulututkinto on siis mahdollista suorittaa ns. kaikille tarkoitettuna koulutuksena sekä tietyin kriteerein (yleiset hakukelpoisuusohjeistukset sekä kunkin koulutusohjelman asettamat ehdot hakukelpoisuudelle) aikuiskoulutuksena. Näiden kahden koulutusmuodon keskeisenä eroavaisuutena voidaankin pitää sitä, että aikuisille suunnattu koulutus palvelee paremmin jo työelämässä olevien tarpeita, sillä koulutusta järjestetään pääsääntöisesti monimuotoisten opiskelutapojen ympärille.

Sinun kannattaisikin nyt tutustua sinua kiinnostavien ammattikorkeakoulujen osalta koulutusohjelmien kuvauksiin eri suuntautumisvaihtoehtoineen (pääkaupunkiseudulla Metropolia, Arcada, Laurea ja HAAGA-HELIA, jonka Porvoon aikuiskoulutusohjelman erikoistumisalueena esimerkiksi yrityksen taloushallinto). Tutustu myös oppilaitosten aikuiskoulutukseen hakeutumiselle asetettamiin kriteereihin. Entä täyttyykö kohdallasi asetettu vaatimus työkokemuksesta (ks. tarkemmin ylläoleva linkki koskien yleisiä hakukriteerejä)?

Ainahan mahdollista on myös hakeutua suorittamaan opintoja ns. nuorten koulutuksen puolelle, mutta tämä on toki työssäkäyvälle ihmiselle vaikeampi tapa opintoja toteuttaa. Monet opiskelijat kuitenkin tekevät töitä myös opintojen ohella, mutta kyllähän tämä tiettyjä käytännönjärjestelyjä sekä esimerkiksi joustoa työpaikan puolelta edellyttää.

Toivottavasti sopiva tapa toteuttaa haaveesi jatko-opintojen suhteen löytyy :)

Ystävällisin syysterveisin,

Hanna
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
76
Bookmark and Share


KommentitEtusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo