Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Muotikuvaajaksi tai maskeeraajaksi

Viesti

Moi!

Olen todella kiinnostunut muotikuvaamisesta vaikka ei ole tietenkään hirveästi kokemusta.. Miten alalle voi kouluttautua tai voi tehdä töitä tai mistä voisi saada töitä?

Olen myös kiinnostunut maskeeraajan ammatista. Missä voi työskennellä ja voiko töitä tehdä ulkomailla? Miten voisi saada töitä sitten jos on koulutuksen hankkuniut? Mistä saa koulutuksen alalle?

Hei!

Hienoa, että sinulla on selkeitä kiinnostuksenkohteita, joiden opiskeleminen tuntuisi mukavalta:) Sinun kannattaa tutustua Ammattinetti- sivustoon, jossa kerrotaan valokuvausalan työtehtävistä ja koulutuksesta. Kuten ammattinetin kuvauksesta käy ilmi, valokuvauksen opiskeleminen onnistuu sekä ammattikoulussa, ammattikorkeaakoulussa että korkeakoulussa. Sen tarkemmin koulutusten kuvauksissa ei määritellä, mitä nimenomaista valokuvauksen alaa eli esimerkiksi muotikuvausta opiskellaan. Opiskelija voi kuitenkin suunnata omilla valinnoillaan (esimerkiksi harjoittelupaikat, opinnäytetyö, valinnaiskurssit) ammatillista kehittymistäsi itseä eniten kiinnostavaan alueeseen.

Toisella asteella eli ammattiopistossa audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoa valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdolla tai kuvallisen ilmaisun koulutusohjelmaa tarjotaan Helsingissä, Tuusulassa Jyväskylässä ja Toivalassa. Lisäksi näiden tutkintojen jälkeen on mahdollista suorittaa valokuvaajan ammatti- ja erikoisammattitutkinto sekä audiovisuaalisen viestinnän ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Ammattikorkeakouluista valokuvausta sisältävää kuvataiteen koulutusohjelmaa (kuvataiteilija, AMK) tarjotaan Tampereella , Kemi-Torniossa ja Imatralla . Myös joissakin viestinnän koulutuksissa voi suuntautua valokuvaukseen. Maisteritasoista kuvataiteen opetusta (5½ vuotta, 330op) Suomessa tarjoaa Kuvataideakatemia . Valokuvauksen koulutusohjelma löytyy tila-aikataiteen alta.

Kouluttautumisvaihtoehtoja löytyy siis monenlaisia. Toki omaa harrastuneisuutta kannattaa pitää yllä myös vapaa-ajallaan ja tätä kautta parantaa omaa osaamistaan. Jos haluaisit tutustua tarkemmin muotikuvaajien arkeen, voisi yksi vaihtoehto olla esimerkiksi työharjoittelun tekeminen jossakin muotilehdessä, jos työharjoittelun edellytykset täyttyvät kohdallasi. Myös mahdollisia kesätöitä kannattaa etsiä nimenomaan valokuvausalaan liittyen.

Myös maskeeraajan ammatia koskien löytyy tietoa ammattinetistä. Maskeeraajien koulutusta järjestävät yksityiset kouluttajat ja ammattioppilaitokset. Taustalla voi olla esimerkiksi kosmetologin tai parturi-kampaajan koulutus. Tällaisia yksityisiä koulutuksia voit etsiä esimerkiksi googlen kautta. Koulutukset ovat useimmiten maksullisia ja kestoltaan puolesta vuodesta vuoteen. Maskeerajan koulutuksia järjestetään myös ulkomailla. Yleisiä työpaikkoja maskeeraajalle on teatterit, elokuva- ja televisioyhtiöt ja erilaiset tuotantoprojektit näissä tai mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa sekä muoti- ja hiusnäytöksissä. Alan ammattilaiset tekevät työtään joko toisen palveluksessa tai itsenäisinä yrittäjinä. Töiden tekeminen ulkomailla on myös varmasti mahdollista. Suuri merkitys maskeerajantöiden saantiin on oma osaamisella ja yritteliäisyydellä. Erikoistaidot ja osaaminen esimerkiksi opintojen aikana varmasti huomataan ja töitä voi saada tätä kautta. Maskeeraajan tulee siis olla aktiivinen ja pyrkiä luomaan suhteita mahdollisiin työnantajiin jo opintojen alusta asti.

Toivottavasti vastaukseni auttaa sinua eteenpäin kohti maskeerajan tai muotikuvaajan töitä:)

Ystävällisin terveisin,

Suvi

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
27
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo