Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Opiskelupaikan vaihtaminen

Viesti

Olen hakenut kevään yhteishaussa hotelli-, ravintola ja catering alan peruskoulutukseen Tampereelle. Minut hyväksyttiin kyseiseen oppilaitokseen opiskelemaan. Nyt kesällä perheeni päätti muuttaa ulkomaille ja minulla on opiskelupaikka suomessa enkä halua päästää siitä irti. Äitini asuu kuitenkin Helsingissä, jonne haluaisin muuttaa. Voiko opiskelupaikan vaihtaa jo ennen koulujen alkua helsinkiin? Olen kysellyt vapaita opiskelupaikkoja Helsingistä - täyttä on ollut.

Hei!

Opiskelupaikasta kannattaa pitää kiinni, vaikka muutoksia tuleekin matkan varrella. On kuitenkin hienoa, että sait opiskelupaikan haluamaltasi alalta.

Oppilaitokset voivat hyväksyä siirto-opiskelijoita, mutta opiskelijalta voidaan edellyttää jo joitain opintoja vastaavalta alalta. On myös mahdollista, että oppilaitoksissa vapautuu opiskelupaikkoja ja onkin hyvä, että olet aktiivisesti tiedustellut niitä itse. Voisit myös katsoa syksyllä haussa olevista koulutuksista, löytysikö sinulle sopivilta aloilta alkavia koulutuksia keväällä 2011. Koulutusnetti on oiva työväline koulutustarjonnan etsintään. Yksi mahdollisuus tilanteessasi voisi olla myös yhteydenotto koulutuksiin, jotka olivat mukana kesän täydennyshaussa. Pääset tarkastelemaan koulutuksia Koulutusnetin koulutustarjontahausta .

Voisit ottaa yhteyttä myös Tampereelle siihen oppilaitokseen, johon tulit hyväksytyksi ja tiedustella mahdollisuuttasi opintojen aloittamisen lykkäämiseksi. Näin et menettäisi opiskelupaikkaasi ja saisit aikaa selvittää mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikka jostain pääkaupunkiseudun oppilaitoksesta.

Toivottavasti pääset opinnoissasi alkuun!

Terveisin

Janne

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
17
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo