Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Pisterajat pääsykokeisiin

Viesti

Hei!

Millä pisteillä pääsee Satakunnan, Pirkanmaan ja Hämeen ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin Sosionomi-alalle?

Hei vaan!

Hakijat kutsutaan sosiaali- ja terveysalan valintakokeisiin koulumenestyksestä ja ensimmäisestä hakutoiveesta saatavien pisteiden perusteella, ja hakijoita kutsutaan vähintään nelinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden.

Tällä perusteella esimerkiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulu kutsuu tänä vuonna valintakokeeseensa 240 hakijaa. Syksyllä 2008 alkaneessa koulutuksessa Pirkanmaan ammattikorkeakoulun valintakokeeseen päästäkseen tarvittiin 27 pistettä (ammatillinen tutkinto) tai 30 pistettä (ylioppilastutkinto). Vuonna 2007 pisterajat olivat samat. Pisterajat käyvät ilmi PIRAMKin Internet-sivuilta; Satakunnan ja Hämeen ammattikorkeakoulujen sivustoilta vastaavia tietoja ei ainakaan tällä hetkellä löydy. Tilastotietoa hakeneista ja päässeistä ylipäänsä löytyy Koulutusnetin Internet-sivuilta .

Voit halutessasi katsoa pistetaulukoista, kuinka paljon saat todistusarvosanoistasi ja mahdollisesta ensisijaisuudesta pisteitä ja verrata pisteitäsi esimerkiksi edellä mainittuihin PIRAMKin edellisvuosien pisterajoihin. Huomioi kuitenkin, että pisterajat muuttuvat vuosittain, koska hakijoita ei kutsuta kiinteiden pisterajojen perusteella vaan suhteessa kulloisiinkin hakijamääriin (siis vähintään nelinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden). On siis mahdotonta sanoa, millä pisteillä tänä vuonna valintakokeisiin tullaan pääsemään.

Odottele kutsua toiveikkain mielin – onnea valintakokeisiin!

Mari

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
109
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Onko 24 pisteellä mitään mahdollisuutta päästä minkään koulun pääsykokeisiin ? jos on niin minne kannattaisi hakea

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

En valitettavasti pysty vastaamaan kysymykseesi, koska valintakokeisiin pääsemiseksi ei ole olemassa mitään kiinteitä pisterajoja (ks. vastaukseni yllä). Koulutusnetistä (linkki yllä) löytyy tilastotietoa pistemääristä, joilla on opiskelupaikka irronnut, mutta ei valitettavasti siitä, millä pisteillä valintakokeisiin on päässyt. Tätä tietoa voit etsiä suoraan sinua kiinnostavien ammattikorkeakoulujen nettisivuilta tai ottaa yhteyttä hakutoimistoihin.

Suosittelen laittamaan ensisijaiseksi hakukohteeksi sen oppilaitoksen ja koulutusohjelman, johon kaikkein eniten haluaa päästä.

Onnea matkaan,

Mari
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Mari

Hei! Mistä koulutusnetin internet sivuilta löytyy tietoa hakeneista ja päässeistä? Voisitko laitaa suoran linkin, kun nuo sivut ovat hieman sekavat?

Kirjoittaja:

SK

Heippa!

Suora linkki Koulutusnetin sivulle, josta löytyy aiempien vuosin ammattikorkeakoulujen hakijatilastoja, on seuraava: http://www.koulut...i/index.php?file=276
Jos nuorten koulutusten tilastot kiinnostavat sinua, pääset tarkastelemaan tilastoja klikkaamalla esimerkiksi vuoden 2009 alla olevaa "koulutusohjelmittain, nuorten suomen- ja ruotsinkielinen koulutus"- linkkiä. Linkin kautta avautuu tilasto, josta löytyy kaikkien ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmien hakutilastot. Jokaisen vuoden alta löytyy sama linkki, joten voit halutessasi myös vertailla vuosien tai syksyn ja kevään hakujen eroavaisuuksia.

Yliopistotilastoja pääsee tarkastelemaan seuraavan osoitteen kautta: http://www.koulut...i/index.php?file=277
Klikkaamalla vuosiluvun alta "hakukohteittain (päävalinnat)"- linkkiä, pääset tarkastelemaan taulukkoa, jossa on esiteltynä kaikki koulutusohjelmat yliopistoittain.

Toivottavasti löydät linkkien kautta haluamaasi tietoa:)

Ystävällisin terveisin,
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo