Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Psykologin palkka, työ, koulutus...

Viesti

Kyselisin tietoa psykologin työstä. Siirryn syksyllä kahdeksannelle luokalla, ja olen alkanut miettimään todenteolla tulevaa ammattiani. Mihin minun kannattaa mennä ysin jälkeen, jos haluan psykologiksi? Ilmeisesti lukioon ja sieltä yliopistoon? Onko lukion yo-kirjoitukset vaikeita? Mitä aineita minun kannattaisi panostaa, jos haluan psykologiksi? Työllistyykö psykologit hyvin, eli onko työpaikkoja tarjolla? Kauanko koulutus kestää ja onko yliopistoon vaikea päästä? Sitten vielä siitä palkasta ja työnkuvasta? Kiitos jos jaksat vastata! big-smile

Hei!

Hyvä että olet löytänyt jo ainakin yhden mielenkiintoisen ammatin jossa voisit ajatella tulevaisuudessa työskenteleväsi. Olet myös lähtenyt aktiivisesti ottamaan selvää millaisesta ammatista on kyse ja miten siihen voi kouluttautua. Toivottavasti voin antaa sinulle joitakin hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla löydät lisää tietoa psykologin koulutuksesta ja työstä. Voit jutella tulevaisuuden suunnitelmistasi myös oman oppilaanohjaajasi kanssa.

Psykologiksi opiskellaan siis yliopistossa, jonne voi hakea opiskelemaan lukion tai ammatillisen perustutkintokoulutuksen jälkeen. Täältä Opiskelupaikka.fi – sivustolta  löydät tietoa psykologian opiskelusta yliopistossa, pääsykokeista ja alan työllistymismahdollisuuksista. 

Ammattinetistä  löytyy psykologin ammattikuvaus jossa kerrotaan mm. psykologin työtehtävistä, työpaikoista, työn vaatimuksista, koulutuksesta, palkkauksesta ja työllistymisnäkymistä.

Opintoluotsissa  on kerrottu psykologin koulutuksesta ja siitä, missä yliopistoissa psykologiaa on mahdollista opiskella Suomessa. Tarkempaa tietoa koulutuksista ja valintaperusteista (muuttuvat vuosittain) löydät kunkin yliopiston omilta verkkosivuilta, viimeistään sitten kun haku alkaa olla kohdallasi ajankohtainen.

Mukavaa kesälomaa ja tsemppiä tulevaan lukuvuoteen!

Kesäisin terveisin

Emmi

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Vastauksesta oli hyötyä minulle
9
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo