Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Sosiaaliohjaaja

Viesti

Hei
olen 42 vuotias.
Opiskelen nyt avoimessayliopistossa sosiaalityön perusopintoja ja haluaisin jatkaa sosiaaliohjaajaksi. Taloudellisesti pitäisi pystyä huolehtimaan kaikesta itse.

Hei!

Mukava kuulla, että kouluttautuminen kiinnostaa sinua!

Ammattinetin mukaan sosiaaliohjaajaksi voi kouluttautua suorittamalla tehtävään soveltuvan sosiaalialalle suuntaavan sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon, joita ovat sosionomin (AMK), geronomin (AMK) ja kuntoutuksen ohjaajan (AMK) tutkinnot.

Ammattikorkeakoulussa sosionomiksi (AMK) valmistutaan sosiaalialan koulutusohjelmasta. Geronomiksi (AMK) valmistutaan puolestaan vanhustyön koulutusohjelmasta. Kuntoutuksen ohjaajaksi (AMK) voi opiskella kuntoutusohjauksen- ja suunnittelun koulutusohjelmassa. Tutkintojen laajuus on 210 opintopistettä ja kesto 3,5 vuotta.

Opetushallituksen Koulutusnetin mukaan Laurea-ammattikorkeakoulussa on alkamassa syksyllä 2011 sosionomin (AMK) tutkintoon johtavaa koulutusta.

Kysymyksestäsi ei ilmene oletko hakeutumassa nuorten vai aikuiskoulutukseen. Tutkintotavoitteisessa aikuiskoulutuksessa opinnot johtavat samoihin tutkintoihin kuin vastaavassa nuorten koulutuksessakin. Pääasiallinen ero on kuitenkin koulutuksen muoto. Aikuiskoulutuksen toteutus vaihtelee eri ammattikorkeakouluissa ja koulutusaloilla. Yleensä aikuiskoulutus järjestetään niin, että opintoja voi suorittaa työn ohessa, ja usein osan tutkinnosta voi korvata aiemmilla opinnoilla. Koulutusta järjestetään päivä-, ilta-, viikonloppu- ja monimuoto-opetuksena. Lähiopetuksen osuus on tavallisimmin 30–50 prosenttia opintoajasta.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua jatko-opintojen suunnitteluun. Mikäli sinulle herää lisäkysymyksiä, vastaamme mielellämme. Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla myös suoraan yhteydessä Laurea-ammattikorkeakoulun hakutoimistoon.

Tsemppiä hakuprosessiin!

Ystävällisin terveisin

Nora

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Nora Enberg

Vastauksesta oli hyötyä minulle
4
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo