Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Yliopiston ja alan vaihto

Viesti

Hei!

Opiskelen nyt toista vuotta Turun yliopistossa fysiikkaa enkä pidä opiskelusta enää ollenkaan. Olen miettinyt vaihtoa Tampereelle TTY:lle . Olen ollut TTY:llä kirjoilla poissaolevana koko Turussa opiskelemani ajan teknillisen fysiikan puolella. Fysiikan opiskelu on kuitenki alkanut maistua niin puulta, että haluan vaihtaa alaa.

Jos siis haen normaalisti pääsykokeen kautta TTY:lle esim. konetekniikkaa lukemaan vaikuttaako aikaisempi kirjoilla olo ko. yliopistossa mitään. Ennen kaikkea mietityttää alkavatko opintotukikuukaudet ja tutkinnon suorittamiseen sallittu aika alusta vai onko nämä kaksi vuotta nyt laskettu pois niistä tulevista konetekniikan opinnoistakin?

Hei,

opiskelet siis parhaillaan fysiikkaa Turun yliopistossa mutta haaveilet opinnoista teknillisessä yliopistossa. Sinulla on opiskelupaikka jo TTY:llä, mutta haluaisit vaihtaa koulutusohjelmaa.

Näkisin, että sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko opiskelet Turun yliopistossa kandidaatin tutkinnon valmiiksi ja haet TTY:lle opiskelemaan suoraan maisteriopintoihin . Toinen vaihtoehto on se, että haet päävalinnan kautta suorittamaan koko tutkintoa.

Koska olet aloittanut opintosi ennen vuotta 2011, sinulle on todennäköisesti myönnetty opintotuki koko tutkintoon (kandidaatti + maisteri). Enimmäistukiaika on tällöin 300 op:n tutkintoon 55 kuukautta. Syksystä 2011 lähtien opintotuki myönnetään erikseen kandidaatti- ja maisteriopintoihin. Kokonaistukiaika on kuitenkin sama eli yhteensä 55 kuukautta. Jos haet opiskelemaan TTY:lle koko tutkintoa, sinulta vähennetään jo saamasi tukikuukaudet kokonaistukiajasta. Jos taas haet opiskelemaan suoraan maisteriohjelmaan (kandidaattiopintojen jälkeen), voisi sinulla käsittääkseni olla mahdollisuus saada yhteensä 70 tukikuukautta. Tästä vähennetään aiemmin käytetyt korkeakoulutukikuukaudet ja enintään myönnettävä tukiaika on enintään tutkinnon laajuuden mukainen enimmäistukiaika. Sinun kannattaa tutustua tarkemmin opintotuen myöntämisperusteisiin Kelan sivuilla.

Tutkinnon suorittamiseen sallittu aika määräytyy siitä päivästä, jolloin saat opinto-oikeuden koulutusohjelmaan eli kirjoilla oloasi toisessa koulutusohjelmassa ei lasketa tähän mukaan.

Toivottavasti vastaukseni selvensi sinulle hieman opintojen suorittamiseen liittyviä käytäntöjä!

Syksyisin terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
4
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo