Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

sosionomi

Viesti

Heippa!

Onko näin, että kaikista kolmesta pääkaupunkiseudun amk,sta jossa voi opiskella sosionomiksi voi myös saada lastentarhaopettajan pätevyyden, jos valitsee varhaiskasvatuksen lisäop.t? metropolia, diak, laurea? Ja mihin näistä kouluista on ns. "helpoin päästä", missä on alin pisteraja.

Kiitos tuhannesti!

Hei,

Metropolian ammattikorkeakoulun sivuilla  kerrotaan että sosionomi-tutkinto antaa pätevyyden lastentarhanopettajan tehtäviin, jos suorittaa vähintään 60op varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opintoja. Laurean sivuilla esitellään lastentarhanopettajakelpoisuutta tuottavat opintojaksot. Myös Diakin sivuilla  kerrotaan seuraavasti:
Jos opiskelijan henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan (hops) on suunniteltu lastentarhanopettajan tehtäviin kelpoistavat opinnot, opiskelijan on suoritettava molemmat Lapsi- ja perhetyö -opintokokonaisuudet.
Tulkitsen sivuilla mainuttujen tietojen pohjalta, että kaikissa näissä oppilaitoksissa voi suorittaa nämä varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opinnot, jotka antavat lastentarhanopettajan kelpoisuuden.

Koulutusnetistä  löytyvät tilastot aikaisempien vuosien alimmista hyväksytyistä pisterajoista. Diakin Etelä Helsingin toimipaikassa sosiaalialan alin hyväksytty pistemäärä viime vuonna oli 83. Laurean Hyvinkään toimipisteessä alin hyväksytty pistemäärä viime vuonna oli 74, Otanniemen toimipisteessä taas 77 ja Tikkurilan toimipisteessä 82. Metropoliassa alin hyväksytty pistemäärä vuonna 2010 oli 53. Vertailin kaikkien kohdalla syksyllä 2010 alkanutta koulutusta. Hakuvaiheessa ei pistemääriä kuitenkaan kannata pelkästään katsoa, vaan kannattaa valita sellainen ammattikorkeakoulu, jossa opiskelu kiinnostaa.

Onnea hakuun!

Ystävällisin terveisin,
Jonna
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jonna Lahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
3
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo