Koulutus

Peruskoulun jälkeen opintoja voi jatkaa lukiossa  tai ammattioppilaitoksessa . Seuraava porras on ammattikorkeakoulu  tai yliopisto . Kansanopistoissa  ja avoimissa korkeakouluissa  voi opiskella missä välissä tahansa!

 

Tutustu koulutusvaihtoehtoihin

   
   

Alkio-opisto

Ilman opiskelupaikkaa jääminen ei tarkoita välttämättä välivuotta. Voit aloittaa opiskelun Alkio-opistossa ja kartuttaa opintosuorituksia jo nyt! Lue lisää

   
   
   
   
   

Perusopetuksesta korkeakoulutukseen

Suomen koulutusjärjestelmä jaetaan kolmeen osaan: perusopetukseen, toisen asteen koulutukseen ja korkeakoulutukseen. Perusopetuksessa suoritetaan 9-vuotinen oppivelvollisuus, joka on kaikille pakollinen. Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun lapsi täyttää 7 vuotta ja se tulee suorittaa 16-vuotiaaksi mennessä.

Toisen asteen koulutus

Perusasteen jälkeen jatketaan yleensä toiselle asteelle. Toisen asteen oppilaitoksia ovat lukio  ja ammattioppilaitos . Lukiossa suoritetaan ylioppilastutkinto ja ammattioppilaitoksessa ammatillinen tutkinto. Ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksessa.

Ammattikorkeakoulu, korkeakoulu ja yliopistokoulutus

Lukiosta useimmat jatkavat opintojaan ammattikorkeakouluun  tai yliopistoon . Yliopistossa on tieteen keskus ja sen opetus on tieteellistä. Ammattikorkeakoulutus puolestaan on käytännönläheistä ja työelämän tarpeita vastaavaa korkeakoulutusta.

Muu koulutus

Julkisen tarjonnan lisäksi yleissivistäviä ja ammatillisia opinto voi suorittaa yksityisten opetuksentarjoajien opinahjoissa. Näiden koulujen ylläpitäjiä ovat yleensä säätiöt, järjestöt ja yritykset.

Oppilaitoksissa voi myös suorittaa korkeakoulu- ja yliopisto-opintoja avoimien ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kautta.

 

 

 

Valmennuskeskus
Suomen suosituimmat valmennuskurssit jo vuodesta 1975

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo