Elokuvan ja television koulutusohjelma

Koulutuksesta valmistuu elokuvan ja television taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin tai audiovisuaaliseksi suunnittelijaksi teatteriin.

Hakeminen

Elokuvaa ja televisiota voi opiskella ammattikorkeakoulussa seuraavissa oppilaitoksissa:

Elokuva- ja televisioalaa voi opiskella myös viestinnän koulutusohjelmassa !

Ammattikorkeakouluun haetaan yhteishaulla osoitteessa http://www.amkhhaku.fi/ . Hakuaika on ollut yleensä keväisin maalis-huhtikuussa ja syksyisin syyskuun loppupuolella.

Opiskelu

Elokuvan ja television koulutusohjelmasta valmistutaan medianomiksi. Koulutusohjelman laajuus on 240 opintopistettä ja sen suositeltu suoritusaika on neljä vuotta.

Koulutuksesta valmistuu elokuvan ja television taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin tai audiovisuaaliseksi suunnittelijaksi teatteriin.

Koulutusohjelmissa voi suuntautua tuottamiseen, käsikirjoittamiseen, kuvaukseen, leikkaukseen, käsikirjoittamiseen, äänisuunnitteluun tai journalistiseen työhön audiovisuaalisissa medioissa.

Kotimaiset koulutusohjelmat pyrkivät kouluttamaan opiskelijasta kansainvälisen tason osaajan.

Työelämä

Tyypillisiä työnantajia ovat elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöt. Jakelukanavina toimivat joukkoviestintävälineet, elokuvat ja erilaiset tietoverkot.

Elokuva- ja tv-työ voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on luova työ, jossa käsikirjoittaja yhteistyössä ohjaajan ja tuottajan kanssa kirjoittaa käsikirjoituksen. Tuotantovaiheessa puolestaan tuotetaan materiaali, joka käsitellään viimeisessä vaiheessa valmiiksi paketiksi. Markkinointi aloitetaan hyvissä ajoin jo tuotantovaiheessa.

Kilpailu alan työpaikoista on kovaa. Alalle on tyypillistä töiden pätkittäisyys. Useimmiten työntekijä työllistyy elokuva- tai tv-produktioon, joka kestää tietyn ajan.

Tutustu myös: Yliopistoalat - Taideteollinen!

 

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo