Ohjaustoiminnan koulutusohjelma

Ohjaustoiminnan artenomit työskentelevät kädentaitojen ja toiminnallisten menetelmien asiantuntijoina ryhmien ohjaajina ja toiminnan suunnittelijoina.

Hakeminen

Ohjaustoiminnan koulutusohjelmassa voit opiskella Hämeen ammattikorkeakoulussa  Hämeenlinnassa.

Ammattikorkeakouluun haetaan yhteishaulla osoitteessa www.amkhaku.fi . Hakuaika on ollut yleensä keväisin maalis-huhtikuussa ja syksyisin syyskuun loppupuolella.

Opiskelu

Ohjaustoiminnan koulutusohjelma on laajuudeltaan 240 opintopistettä ja sen suositeltu suoritusaika on neljä vuotta. Tutkinto valmistaa artenomiksi.

Opinnot koostuvat vuorovaikutus- ja käsityötaitojen hallinnasta sekä erilaisten toiminnallisten ja taiteellisten menetelmien harjoittelusta ohjaustyötä ajatellen.

Koulutusohjelmassa perehdytään myös erilaisten ja eri-ikäisten yksilöiden kohtaamiseen ja heidän ohjaamiseen ryhmänä.

Työelämä

Ohjaustoiminnan koulutusohjelmasta valmistuneet artenomit voivat työskennellä esimerkiksi kädentaitojen ja toiminnallisten menetelmien asiantuntijoina, ohjaajina, ohjaustoiminnan kouluttajina ja suunnittelijoina.

Työllistäjiä ovat julkisella sektorilla muun muassa kulttuuri- ja opetustoimi sekä sosiaali- ja terveysala. Myös järjestöt työllistävät artenomeja ja osa työskentelee myös yksityisenä ammatinharjoittajana.

Tutustu myös: Yliopistoalat - Kasvatustieteellinen!

Tutustu myös valintakoetietoihin!

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo