Avoin korkeakoulu

Avoin yliopisto tai ammattikorkeakoulu on hyvä vaihtoehto aloittaa opinnot, jos opiskelupaikka on jäänyt saamatta. Suoritetut pisteet voi myöhemmin hyväksilukea tutkintoon.

Avoimissa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa voi opiskella lähes kaikkia samoja aineita kuin yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen varsinaiset tutkinto-opiskelijat. Ero on, että kurssivalikoima on hieman suppeampi.

Opintoja järjestetään sekä päivisin että iltaisin sekä virtuaalisesti, jotta opinnot voi suunnitella oman elämäntilanteen mukaan.

Avoimessa korkeakoulussa suoritetut opinnot voi myöhemmin liittää suoritettavaan tutkintoon. Eri korkeakouluilla on tosin omat tutkintovaatimukset, joten asia kannattaa tarkistaa omasta opinahjosta.

Opinnot ovat maksullisia

Avoimeen korkeakoulu- ja yliopisto-opetukseen ei ole erillistä hakua ja opetukseen voi osallistua, kunhan on suorittanut opiskelumaksun.

Yleensä opiskelija voi valita vain yhden kurssin tai maksaa lukukausimaksun, joka oikeuttaa opiskelemaan niin paljon kursseja kuin ehtii.

Opinnot alkuun

Moni viettää välivuoden tehokkaasti opiskelemalla korkeakouluopintoja avoimissa korkeakouluissa. Avoimen yliopiston kautta voi myös erilaisia väyliä myöten hakea lopulta tutkinto-opiskelijaksi.

Monet opiskelevat avoimessa myös yleissivistyksen hengessä tai täydentävät opintojaan ja osaamistaan. Joillekin opiskelu on mukava harrastus.

Lue lisää avoimista korkeakouluista:

Avoin ammattikorkeakoulu
Avoin yliopisto

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo