Kansanopisto - Kasvatus, sosiaali ja hoitoala

Psykologian, hoitotyön tai vaikka kasvatustieteen opinnot voi aloittaa kansanopistossa. Opinnot antavat valmiuksia muun muassa jatko-opintoihin.

Kasvatus, sosiaali- ja hoitoalaa voi opiskella yli 20 kansanopistossa ympäri Suomen. Opintolinjoissa on varaa mistä valita: psykologia, vanhustyö, hoitotyö, vammaistyö, ravitsemisala, kuntoutus.

Yleensä yhdeksän kuukauden mittaiset opintolinjat eivät valmista vielä ammattiin, vaan antavat valmiuksia jatko-opintoihin, joko ammatilliseen koulutukseen tai korkeakoulututkintoon.

Opintolinjat alkavat yleensä syksyisin, jolloin hakuaika on keväällä tai kesällä. Hakea voi peruskoulupohjalta tai lukion tai ammattikoulun suorittaneena, opintolinjasta riippuen. Myös aikuiset ovat tervetulleita. Alaa voi opiskella myös lyhemmillä linjoilla.

Opintopisteitä jatko-opintoja varten

Monet kansanopiston opiskelijat suorittavat opistovuoden aikana avoimen korkeakoulun opintoja. Kasvatus, sosiaali- ja hoitoalalla voi suorittaa kasvatustieteen, erityispedagogiikan tai vaikka psykologian appron. Opintopisteet voi myöhemmin lukea hyväksi korkeakoulututkintoon.

Esimerkiksi kansanopistossa suoritettu omaishoitajan tai henkilökohtaisen avustajan koulutus antaa jo valmiudet toimia työssä. Koulutus antaa myös hyvän kuvan alasta.

Joissakin kansanopistoissa voi myös opiskella valmiuksia oman yritystoiminnan perustamiseen ja suorittaa ensiapukursseja. Opintolinjat kuitenkin vaihtelevat opistoista riippuen, joten opintolinjojen sisällöt kannattaa tarkistaa kansanopiston omilta nettisivuilta.

Lue lisää kansanopistojen kasvatus, sosiaali- ja hoitoalan opintolinjoista Kansanopistoyhdistyksen sivuilta.

Tutustu myös

Alkio-opisto
Jyväskylän kristillisen opisto
Työväen Akatemia

 

Tutustu myös alan jatkokoulutusmahdollisuuksiin

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo