Kansanopisto - Kielet, kansainvälisyys ja matkailu

Kansan opistot tarjoavat paljon kieli- ja kulttuuriopetusta. Opintojen joukossa on kielikursseja, viittomakieltä ja kulttuurintuntemusta.

Kansanopistossa voi opiskella esimerkiksi englannin tai espanjan kieltä ja tutustua maiden kulttuuriin viettämällä opintolinjasta osan kohdemaassa. Kieltä ja kulttuuria yhdistävät linjat antavat hyvät taidot puhua ja ymmärtää kieltä sekä oppia maan tapakulttuuria.

Kielikursseja on alkeista edistyneille ja opetettavien kielien joukossa on englannin ja espanjan lisäksi venäjää, ranskaa, ruotsia ja suomea. Kielikurssien avulla voi petrata lukiotasoista osaamista tai valmistautua alan korkeakouluopintoihin.

Kieliopintoihin voi hakea myös peruskoulupohjalta. Joillakin kielilinjoilla voi suorittaa myös korkeakouluopintoja ja sitä kautta valmistautua pääsykokeisiin.

Matkaoppaaksi puolessa vuodessa

Matkaoppaan koulutuksen aineita ovat ulkomaan matkaopastyö, kohde- ja tuotetietous, opastustekniikka, matkailu ja kansainvälisyys, asiakaspalvelu, myyntitaito ja turvallisuus sekä kieliopinnot.Opintolinja antaa opiskelijalle valmiudet matkaoppaan työtehtäviin ulkomaan lomakohteessa.

Kansanopistoissa voi myös opetella viittomakieltä joko muutaman kuukauden lyhytkurssilla tai pitkällä opintolinjalla.

Opintolinjojen kestot ja sisällöt ovat erilaiset kansanopistosta riippuen, joten linjoihin kannattaa tutustua opistojen nettisivuilla.

Lue lisää kansanopistojen kielten, kansainvälisyyden ja matkailun opintolinjoista Kansanopistoyhdistyksen sivuilta.

Tutustu myös

Alkio-opiston ja
Työväen Akatemian tarjontaan.

Tutustu myös alan jatkokoulutusmahdollisuuksiin:

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo