Kansanopisto - Liikunta ja terveys

Kansanopistossa voi suorittaa urheiluhierojan ammattitutkinnon. Muuten liikunnan ja terveyden alan kansanopisto-opinnot ovat pääasiassa jatko-opintoihin ja pääsykokeisiin valmistavia.

Useissa kansanopistoissa voi opiskella valmiuksia liikunnan ja terveyden alan opintoihin. Opintolinjojen joukossa on fysioterapiaa, hierontaa, terveysliikuntaa, liikuntaa sekä lääketiedettä. Erikoisempien linjojen joukossa on luonto- ja erälinja, retkeilyn peruskurssi ja jäsenkorjauskoulutus.

Alan opetuksessa tutustutaan laajasti liikunta-alaan ja opintojen jälkeen voi hakeutua useisiin ammatillisiin tai korkeakoulututkintoihin.

Liikuntalinjoilla opetetaan tietoa ja taitoa liikunnasta, sen merkityksestä sekä erilaisten ryhmien liikunnan ohjaamisesta. Aineina ovat muun muassa liikunta- ja urheilulajit, anatomia, fysiologia, hierontaa ja erityisryhmien liikunnan peruskursseja. Kuten fysioterapian linja, myös liikunnan linjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin.

Opintolinjojen sisältö vaihtelee, joten opintoihin ja vaihtoehtoihin kannattaa tutustua kansanopistojen omilla nettisivuilla.

Lääkärin ura alkuun

Kansanopistoissa voi myös valmistautua lääketieteen opintoihin. Opintolinjat on suunniteltu kevään pääsykokeet tähtäimessä, joten luvassa on muun muassa fysiikkaa, kemiaa, pääsykoekirjan pänttäystä, vastaustekniikoiden harjoittelua ja harjoituspääsykoe.

Pääsykoevalmennuslinjalle hakijoilla pitää olla vähintään lukiotasoinen tutkinto suoritettuna, jotta on oikeus hakea korkeakouluun.

Kansanopistosta urheiluhierojaksi

Kansanopistossa voi suorittaa myös ammattitutkintoja ja urheiluhierojan ammatti on yksi niistä. Koulutuksen aineita ovat esimerkiksi hieronta, urheiluhieronta, rentoutusterapia, urheiluvammat ja hoito sekä terapiatekniikka.

Todistuksella voi hakea korkeakouluihin tai perustaa vaikka oman yrityksen.

Lue lisää kansanopistojen liikunnan ja terveyden alan opintolinjoista Kansanopistoyhdistyksen sivuilta.

Tutustu:

Alkio-opisto

 

Tutustu myös alan jatkokoulutusmahdollisuuksiin:

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo