Kansanopisto - Taide, kirjoittaminen, musiikki ja teatteri

Jos kiinnostuksesi kohde on animaatio, sarjakuva, elokuva, kansanmusiikki, kuvataide, käsikirjoittaminen, kirjoittaminen, musiikki, teatteri, taide tai vaikka maskeeraus, tutustu alan kansanopisto-opintoihin.

Taide, kirjoittaminen, musiikki ja teatteri on laaja alakokonaisuus, joka sisältää taidetta monelta kantilta.

Opistoissa voi opiskella musiikkia monipuolisesti: artistiluokalla, bändilinjalla, kansanmusiikin linjalla, lauluntekijän linjalla, musiikkikursseilla ja -linjoilla, rytmimusiikin linjalla tai pop-, rock- tai jazz -linjalla.

Opintolinjat ja kurssit auttavat opiskelijaa löytämään oman paikkansa musiikkimaailmassa, kehittämään taitojaan ja joillakin linjoilla voi suorittaa alan perusopintojakin.

Opinnot voivat antaa valmiuksia musiikin työelämään tai jatko-opintoihin, oman kiinnostuksen mukaan. Opinnot ovat myös harrastajille hyvä tapa kehittyä.

Draamaa, draamaa, draamaa

Kansanopistojen elokuvaan ja näyttelemiseen liittyvät linjat ovat suosituimpien opintojen joukossa. Opistoissa voi opiskella elokuvanäyttelemistä, elokuvan tekemistä käsikirjoittamisesta kameran käyttöön.

Opistosta voi hakea pontta myös teatterityöhön. Eri linjoilla painotetaan eri asioita, kuten tanssia, näyttelemistä tai ohjaamista. Teatterilinjalta opiskelija saa perustietoa ja -osaamista teatterin eri osa-alueista, parantaa mahdollisuuksiaan päästä jatko-opintoihin tai syventää harrastustaitojaan.

Taidetta ammatti- tai harrastusmielessä

Taidelinjoja opistoissa on laidasta laitaan, sarjakuvataidelinjasta kuvataiteeseen. Sarjakuvalinja tukee opiskelijan omaa ilmaisua ja linjalla myös paneudutaan jatko-opiskelupaikkojen ennakkotehtävien työstämiseen.

Taideopinnot vetävät sekä alan ammattilaisuudesta haaveilevia että harrastajia.

Useimmilla kirjoittamisen linjoilla on mahdollisuus suorittaa avoimessa yliopistossa kirjoittamisen perusopinnot. Opinnoissa eri tekstilajeihin tutustutaan pääasiassa kirjoittamalla mahdollisimman paljon.

Eri opistot tarjoavat hyvin erilaisia opintokokonaisuuksia, joten tarjontaan kannattaa syventyä opistojen omien sivujen avulla.

 

Tutustu eri opistojen opintotarjontaan tarkemmin Kansanopistoyhdistyksen sivuilta.

Tutustu myös
Jyväskylän kristillisen opiston ,
Alkio-opiston ja
Työväen Akatemian tarjontaan.

Tutustu myös alan jatkokoulutusmahdollisuuksiin

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo