Kansanopisto - Viestintä, valokuvaus ja video

Kansanopistot ovat hyvä väylä aloittaa viestinnän alan opinnot. Useat linjat valmistavat jatko-opintoihin, mutta antavat eväitä myös töiden tekemiseen.

Radiotoimittajan, urheilutoimittajan valokuvaajan tai elokuvaohjaajan ammatista kiinnostuneet voivat aloittaa opintonsa kätevästi opistosta.

Monet viettävät yhdeksän kuukauden linjalla välivuoden ja kartuttavat samalla opintojaan suorittamalla avoimessa yliopistossa alan perusopintoja. Linjat kestävät yleensä syksystä kevääseen.

Toimittajaksi televisioon, radioon tai lehteen

Journalismi- ja toimittajalinjat ovat opistoissa suosittuja. Linjat ovat käytäntöpainotteisia ja antavatkin siten hyvän kuvan työstä. Yhdeksän kuukauden aikana opetellaan muun muassa välineiden käyttöä, haastattelutaitoja ja valokuvausta.

Useimmilla linjoilla voi suorittaa avoimessa yliopistossa tiedostusopin tai journalismin perusopinnot eli appron, joka on 25 opintopistettä. Suoritukset voi myöhemmin lukea hyväksi korkeakoulututkintoon, riippuen tutkinnon sisällöstä.

Linjojen sisällöt ovat erilaiset opistosta riippuen, joten niihin kannattaa tutustua opistojen omilla sivuilla.

Elokuvien ja TV-ohjelmien tekoa

Elokuva- ja TV-linjat antavat opiskelijoille perustiedot ja -taidot elokuvien ja TV-ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opintoihin kuuluu muun muassa käsikirjoittamista, ohjausta, kuvasta, valaisua, äänittämistä, leikkausta ja tuottamista. Useimmat linjat valmistavat jatko-opintoihin.

Valokuvaslinjoilla kuljetaan melkein koko opistovuosi kamera kädessä ja harjoitellaan kuvausta eri tilanteissa. Joissakin opistoissa on myös mahdollisuus suorittaa ammattitutkinto näyttötutkintona. Linjojen sisältöihin kannattaa tutustua opistojen omilla nettisivuilla.

 

Lue lisää viestinnän, valokuvauksen ja videon opintolinjoista Kansanopistoyhdistyksen sivuilta.

Tutustu

Alkio-opisto
Jyväskylän kristillisen opisto
Etelä-Pohjanmaan opisto

Tutustu alan jatko-koulutusmahdollisuuksiin:

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo