Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on käytännön tekijälle oiva valinta suorittaa ammatillinen perustutkinto. Oppisopimuskoulutuksessa työnantaja vastaa työntekijän koulutuksesta valvomalla ja ohjaamalla työntekijää käytännön työssä.

Oppisopimuskoulutuksessa työnantaja ja työntekijä tekevät määräaikaisen työsopimuksen, jonka tavoitteena on perehdyttää työntekijä tietyn ammatin saloihin. Koulutus toteutetaan työnantajan sekä ammatillisen oppilaitoksen tai aikuiskoulutuskeskuksen yhteistyönä.

Työntekijä osoittaa osaamisensa virallisilla näytöillä. Näytöt ovat työelämän perustilanteita, joissa työntekijä näyttää osaavansa toimia käytännön työtilanteissa.

Henkilökohtainen opetusohjelma ohjaa opintoja

Oppisopimuskoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Opiskelu suoritetaan yleensä 2–4 vuodessa henkilökohtaisen opetusohjelman mukaisesti. Opetusohjelmassa voidaan huomioida esimerkiksi aiempi työkokemus ja koulutus.

Näyttötutkintona suoritettu ammatillinen perustutkinto (120 opintoviikkoa) antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin.

Oppisopimus sopii sinulle, jos...

  • haluat ammatillisen perustutkinnon
  • haluat todistuksen ammattitaidostasi
  • haluat lisä- tai jatkokoulutusta
  • haluat kouluttautua uuteen ammattiin

Lue lisää oppisopimuksesta Oppisopimus.netistä!

Lue lisää oppisopimuksesta Opetushallituksen sivuilta!

Yhteistyössä:

Valmennuskeskus Public

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo