Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo

Tietoa muuttamisesta

Oletko muuttanut tai muuttamassa? Muista tehdä muuttoilmoitus, jotta postisi löytää perille ja tietosi säilyvät ajan tasalla viranomaisjärjestelmissä sekä muissa tärkeissä paikoissa. Muuttoilmoitus pitää lain mukaan ilmoittaa maistraatille viimeistään viikon kuluttua muutosta. 

Muuttoilmoituksen tekeminen

Muuttoilmoitus tulee lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Ilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Opiskelijan kohdalla voi kyse olla tilapäisestä muutosta esimerkiksi silloin, jos muutat kansanopistossa käytävän opintokokonaisuuden tai vaikkapa valmennuskurssin takia toiselle paikkakunnalle. Myös vaihto-opiskeluun lähdettäessä on muuttoilmoitus tehtävä.

 Muuttoilmoituksen voi tehdä helpoimmin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi  (24 h/vrk) verkkopankkitunnusten, henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella sekä puhelimitse

Lisätietoja muuttoilmoitukseen liittyvistä asioista saa osoitteesta www.vrk.fi.

Tärkeää muistettavaa

Kun teet muuttoilmoituksen osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi , niin ilmoita tietosi samalla kertaa sekä maistraatille että Postille. Näin sinun ei tarvitse erikseen tehdä Postiin ilmoitusta uudesta osoitteestasi.

Muuttaessasi muista myös tehdä sähkösopimus uuteen osoitteeseen, siirtää mahdollinen nettiliittymäsi ja ilmoittaa muutostasi isännöitsijälle tai kiinteistönhoitajalle. Ja tietysti informoida ystäviäsi ja sukulaisiasi uudesta osoitteestasi vaikkapa tupareiden muodossa! 

Tee muuttoilmoitus heti osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.

Mihin muuttoilmoitus muuttaa osoitteeni?

Useille viranomaisille, yrityksille ja yhteisöille ei tarvitse erikseen ilmoittaa osoitteenmuutoksesta. Esimerkiksi Kelalle, verottajalle, moniin pankkeihin, ja vakuutusyhtiöihin uusi osoitteesi välittyy suoraan väestötietojärjestelmästä. Tahot, joihin osoitteesi välittyy automaattisesti, löydät täältä: http://vrk.fi/default.aspx?id=172&docid=213 .

Muille tahoille sinun tulee itse ilmoittaa osoitteesi muutoksesta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi harrastusseurat, järjestöt ja paikalliset yritykset (esim. kuntosali- ja liikuntakeskukset, vaatekaupat jne.).

Muista siis tehdä muuttoilmoitus osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi .

Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo