Ammattiopisto - Kulttuuriala

Kulttuurialalla voi opiskella kädentaitoja, taiteita, teatteria, tanssia ja musiikkia sekä näiden opettamista ja ohjaamista. Kulttuurialaan kuuluu neljä opintoalaa.

Käsi- ja taideteollisuusalalla opitaan tuotteiden suunnittelua ja valmistusta sekä kädentaitoja. Alalta valmistuneet tekevät töitä lukuisilla eri aloilla, esimerkiksi verhoilijoina, entisöijinä, seppinä, rakentajina, ompelijoina, vaattureina tai maalaajina. Alalla on useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Viestintä ja informaatiotieteet -opintoalaan kuuluvat audiovisuaalinen viestintä ja kuvallinen ilmaisu. Audiovisuaalisen viestinnän ammattilainen työskentelee elokuvien, video-, radio ja tv-ohjelmien sekä erilaisten uusmediatuotteiden parissa. Alalta valmistuu media-assistentiksi.

Kuvallisen ilmaisun opinnoissa hankitaan visuaalisen ilmaisun ja suunnittelun perusosaaminen ja erikoistutaan graafiseen suunnitteluun, kuva- ja mediataiteeseen tai valokuvaukseen.

Töihin sirkukseen!

Teatteri- ja tanssialalla voi opiskella tanssin tai sirkusalan ammattilaiseksi. Tanssissa voi suuntautua klassiseen balettiin, nykytanssiin, kansantanssiin sekä jazz- ja populaaritanssiin. Tanssialan ammattilaiset tekevät töitä tanssijoina, koreografeina tai opettajina.

Sirkusalan koulutuksessa opitaan sirkustekniikkaa, teatteri- ja liikeilmaisua. Alan työpaikkoja löytyy sirkuksista, teattereista ja erilaisista esiintyjäryhmistä.

Musiikkialalta valmistuu muusikoksi tai musiikin opettajaksi. Alaan kuuluvat myös soitinhuolto ja musiikin teknologia. Näitä opiskelleen työskentelevät esimerkiksi pianonvirittäjinä tai soitinhuoltajina sekä äänentoiston tai äänityksen parissa.

Lisätietoja: Koulutusnetti

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo