Ammattiopisto - Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla voi vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin, terveyteen ja kauneuteen. Ala kattaa viisi opintoalaa.

 Sosiaali- ja terveysalalta valmistuu lähihoitajaksi, joka on erikoistunut esimerkiksi vanhusten, vammaisten tai lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Lähihoitaja tekee töitä julkisen tai yksityisen työnantajan palveluksessa, erilaisissa yhdistyksissä tai yksityisenä yrittäjänä.

Hammaslääketiede ja muu hammashoito kouluttaa hammaslaborantiksi. Ammatissa muun muassa valmistetaan hammasproteeseja.

Liikuntaneuvoja ohjaa kaikenikäisiä

Kuntoutus ja liikunta-alalla voi opiskella liikunnanohjauksen perustutkinnon ja valmistua liikuntaneuvojaksi. Tutkinnon suorittanut ohjaa eri-ikäisten ihmisten liikuntaa ja tekee asiakkaiden tarpeen mukaan henkilökohtaisia liikuntaohjelmia.

Farmasian ja muun lääkehuollon alalla voi opiskella lääketeknikoksi tai farmanomiksi. Lääketeknikko käsittelee reseptejä, tekee toimistotyötä ja avustaa lääkkeiden käsittelyssä ja valmistuksessa.

Farmanomi hallitsee raaka-aineiden ja valmistuskoneiden käsittelyä, avustaa lääketeollisuudessa ja -tutkimuksessa tai perehtyy lääkkeiden varastointiin ja pakkaamiseen.

Kauneudenhoitoalalta valmistuu parturi-kampaajaksi, kosmetologiksi tai kosmetiikkaneuvojaksi. Työ on asiakaspalvelutyötä itsenäisenä yrittäjänä tai erilaisissa kauneusalan yrityksissä.

Lisätietoja: Koulutusnetti

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo