Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo Työväen Akatemia

Työväen Akatemia

Aloita korkeakouluopintosi Kauniaisissa Työväen Akatemiassa. Opistossa voi opiskella yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja, pyrkiä yliopistoon avoimen väylän kautta, valmentautua tuleviin pääsykokeisiin tai hioa opiskelutaitoja.

OPISKELUPAIKKA

Työväen Akatemia

Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen
puh. 09-540 4240

www.akatemia.org

TOIMIPISTEET

 

Työväen Akatemia on kansanopisto, joka tarjoaa erilaisia väyliä jatko-opintoihin. Opistossa voi aloittaa korkeakouluopinnot avoimessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Opistossa voi siis opiskella vuoden täysipainoisesti, suorittaa opintoja samassa tahdissa kuin korkeakouluopiskelijat ja valmentautua pääsykokeisiin ja jatko-opintoihin.

Pääsykoe ei ole ainoa reitti korkeakouluun. Yliopistoon voi hakeutua erillisvalinnassa avoimen yliopiston suoritusten perusteella. Jos yliopiston opintopisteitä ahkeroi riittävästi opistovuoden aikana, voi yliopistoon pyrkiä myös avoimen yliopiston väylän kautta. Lue lisää väyläopinnoista. 

Opintolinjoja on yhdeksän. Joukossa on muun muassa oikeustiede, psykologia ja kasvatustiede, historia ja yhteiskuntatiede. Löydä opintolinjojen joukosta omasi!

Opistovuosi on monelle tarpeellinen uravalinnan kypsymiselle. Tulevat opiskelusuunnitelmat selviytyvät opintojen suunnittelun ja yksilöllisen ohjauksen ansiosta. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma, jota tuetaan muun muassa arviointikeskusteluilla.

Opiston korkeakouluopintoihin painottuvat opintolinjat ovat samalla valmennuskursseja: opistovuoden aikana opiskelijoita kypsytellään ja valmennetaan jatko-opintoihin. Opiston opintovalikoimassa on myös pääsykoevalmennusohjelmia.

 

Opintotuki kattaa opiskelukustannukset

Työväen Akatemia on nykyään yksi Suomen suurimmista kansanopistoista. Se sijaitsee Kauniaisissa, 18 minuutin junamatkan päässä Helsingistä. Päätoimiset opiskelijat, jotka ovat kirjoilla pääkaupunkiseudulla, saavat joukkoliikenteen opiskelijalipun.

Kansanopistossa opiskelu on maksullista. Opiskelijat ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen ja täysimääräinen tuki, jonka saavat 20 vuotta täyttäneet, riittää opiskelukustannuksien  kattamiseen.

Työväen Akatemia tarjoaa edullisen majoitusmahdollisuuden asuntoloissaan niille opiskelijoille, jotka haluavat asua opistolla. Lue lisää asuntoloista. 

Hae Työväen Akatemiaan

Hakulomakkeen voi täyttää verkossa tai tilata opistolta. Lisätietoa hakemisesta. 

 

 

TUTUSTU:Kauniainen
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo