Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo Työväen Akatemia

Opintolinjat

Työväen Akatemian opintolinjojen joukosta löytyy muun muassa historia, kieli ja kulttuuri, oikeustiede, psykologia ja kasvatustiede sekä teatteritoiminta.

Historia

Suorita vuoden aikana kahdet historian perusopinnot, yhteensä 50 opintopistettä. Opetus painottuu yleisen historian, Suomen historian, kulttuurihistorian ja poliittisen historian yliopisto-opintojen ympärille. Vuosi Akatemiassa on myös valmennuskurssi jatko-opintoihin.

Opintovuoteen voi liittää myös Akatemian ulkomaanopintomatkoja, esimerkiksi Oxfordiin Ruskin Collegeen.

Lue lisää historian opintolinjasta ja yliopisto-opinnoista.

Humanistinen

Kiinnostavatko kirjallisuus, kirjoittaminen, kulttuurihistoria, kulttuurin tuottaminen ja vieraat kielet? Humanistiselta opintolinjalta voi kevyesti ponnahtaa jatko-opintoihin yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

Opintolinjalla voi suorittaa kahdet perusopinnot, yhteensä 50 opintopistettä ja ne voi myöhemmin liittää osaksi alan yliopistotutkintoa.

Lue lisää humanistisesta opintolinjasta.

Kansainvälinen

Kansainvälisten opintojen opintolinjalla opiskellaan yliopisto-opintoina maailmanpolitiikkaa ja kehitysmaatutkimusta (yhteensä 50 opintopistettä) sekä lisäksi muun muassa kansainvälistä tutkimusta, filosofiaa ja yhteiskuntatieteitä.

Opiskelijoilta odotetaan kiinnostusta kansainvälisyyteen opintojen, harrastusten tai kokemusten perusteella. Opintojen erityisteemana on demokraattisen kansalaisyhteiskunnan muodostuminen ja ihmisoikeudet Balkanilla. Kiinnostuitko?

Lue lisää opintolinjasta.

Kasvatustiede

Kasvatustieteen opinnoista saat monipuoliset valmiudet hakeutua näihin koulutuksiin. Linja soveltuu myös kaikille opettamisen ja oppimisen ilmiöistä kiinnostuneille.

Lue lisää.

Kauppa- ja taloustieteet

Työväen Akatemian opintohin voi sisällyttää myös kaupallisia aineita. Opinnot rakentuvat  kauppatieteiden ja kansantaloustieteen korkeakouluopintojen ympärille.  Ne antavat hyvät lähtökohdat talouden ilmiöiden tulkintaan ja ymmärtämiseen sekä luovat hyvän pohjan sekä taloustieteen että kauppatieteen korkeakouluopintoihin.

Lisätietoja.

Kieli ja kulttuuri

Lähde opiskelemaan pääkielenä englantia, ranskaa tai saksaa ja sivukielenä voit opiskella lisäksi espanjaa tai venäjää. Opinnot valmentavat jatko-opintoihin, esimerkiksi matkailualalle ammattikorkeakouluun tai kieliopintoihin yliopistoon. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi kieltenopettajan ammatista, voit suorittaa kieliopintojen rinnalla kasvatustieteen perusopintoja.

Akatemia järjestää kevätlukukaudella lisäksi kielikohtaisia valmennuskursseja pääsykoemenestymisen takeeksi.

Lue lisää vaihtoehdoistasi.

Kirjoittaminen

Kirjoittajakoulutuksessa syvennytään erilaisten tekstityyppien kirjoittamiseen ja luomisprosesseihin. Kirjoittaminen ja palaute kulkevat käsi kädessä. Opintoihin kuuluu Jyväskylän yliopisto kirjoittamisen opintoja.

Opinnoissa voi painottua runouteen, dramaturgiaan, elokuvakäsikirjoittamiseen ja proosaan. Lisäksi opintoihin voi yhdistää esimerkiksi näyttelijätaiteen opintoja tai humanistisia opintoja.

Lue lisää laajasta opintovalikoimasta.

Oikeustiede

Työväen Akatemiassa voit aloittaa Helsingin yliopiston oikeustieteellisen opinnot. Tätä vaihtoehtoa ei muissa kansanopistoissa ole tarjolla!

Lukuvuoden mittaiset opinnot antavat vankan pohjan hakeutua oikeustieteellisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijaksi.

Lue lisää.

Psykologia

Psykologian opinnot antaa erinomaiset valmiudet hakeutua edellä mainittuihin koulutuksiin. Niinikään psykologian linja soveltuu kaikille oman itsetuntemuksen ja elämänhallinnan kehittämisestä kiinnostuneille..

Lue vaihtoehdoistasi lisää.

Teatteritoiminta

Haluatko näyttelijäksi tai tuottajaksi? Työväen Akatemian teatteritoiminnan linjalla voit suorittaa Teatterikorkeakoulun opintoja yhteensä 40 opintopisteen verran.

Tuottaja-suuntautumisvaihtoehdon valinneet opiskelevat Humanistisen ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa kulttuurituotannon opintoja 20 opintopistettä ja Teatterikorkeakoulun opintoja 15 opintopistettä. Teatteritoiminnan linjalla voi opiskella myös dramaturgiaa.

Opintoihin kuuluu useita projekteja ja ainakin yksi kokoillan näytelmä.

Lue lisää ja innostu!

Yhteiskuntatieteet

Yhteiskuntatieteellisellä opintolinjalla voi opiskella kaikkia alaan liittyviä oppiaineita. Opiskelijat voivat valita opintosuunnitelmaansa avoimesta yliopistosta esimerkiksi poliittisen historian, sosiologian tai kehitysmaatutkimuksen perusopinnot.

Yliopisto-opintojen lisäksi opiskelijat voivat opiskella lähes kaikkia Työväen Akatemian aineita, kuten sosiaalipolitiikkaa, viestintää tai taloustiedettä.

Opinnot valmentavat hyvin jatko-opintoihin, mutta sen lisäksi opistolla järjestetään keväisin valmennuskursseja ja yksilöllisiä valmennusohjelmia.

Tutustu vaihtoehtoihin.

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo