Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo Tallinnan teknillinen yliopisto, Viro

Tallinnan teknillinen yliopisto, Viro

Tallinnan teknillisessä yliopistossa voi opiskella muun muassa kauppatieteitä, tekniikkaa ja oikeustiedettä. Suomalaisten on helppo lähteä opiskelemaan Viroon, sillä matka Suomesta on lyhyt. Suomalaisille on myös oma suomalainen opiskelijajärjestö, joka auttaa opinnoissa.

OPISKELUPAIKKA

Tallinnan teknillinen yliopisto, Viro

Ehitajate tee 5
19086 Tallinn
ESTONIA puh. +372 620 2002

www.ttu.ee

TOIMIPISTEET

 

 

Tallinnan teknillinen yliopisto (TTU) on yksi Viron vanhimpia ja suurimpia yliopistoja. Se perustettiin 1918 ja sai nykyisen nimensä 1938. Yliopisto on arvostettu ja monet Viron yritysjohtajat ovatkin saaneet koulutuksensa TTU:ssa.

Tallinnan teknillisessä yliopistossa annetaan opetusta englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Suomalainen opiskelija saa korkeakoulututkinnon lisäksi sujuvan kielitaidon.

Yliopistoon hakeutuu vuosittain opiskelijoita kymmenistä eri maista. TTU ei kuitenkaan ole kansainvälinen vain kansainvälisten opiskelijoidensa takia, vaan opiskelijoille ja henkilöstölle on tarjolla vaihto-ohjelmia ja yliopistossa vierailevaa professoreita ulkomailta. Yliopisto on myös mukana monissa kansainvälisissä projekteissa ja hankkeissa.

Tallinnan teknillisessä yliopistossa on kahdeksan tiedekuntaa . Opiskelijoita on yli 13 500 ja henkilökuntaa reilu 2 000.

Ulkomaalaisia opiskelijoita on noin 1000. Opiskelijoita on kymmenistä eri maista ja lähes kaikista maanosista.

Kauppatiede ja oikeustiede ovat suomalaisten suosiossa

Tallinnan teknillisessä yliopistossa on 23 englanninkielistä koulutusohjelmaa. Bachelor-ohjelmia (alempi korkeakoulututkinto) on 4 ja Master-ohjelmia (ylempi korkeakoulututkinto) on peräti 19.

Tutustu vaihtoehtoihin ja löydä kiinnostavin vaihtoehto:

Kandidaatin tutkinto

Kauppatiede ja oikeustiede ovat olleet suomalaisten suosiossa jo muutaman vuoden ajan. Tallinnan teknillisessä yliopistossa voi kandin tutkinnon suorittamisen voi kätevästi jatkaa maisteriohjelmaan.

Kanditutkinnon suorittaminen kestää kolme vuotta, maisterin paperit saa kahdessa vuodessa.

Maisterin tutkinto

Maisteriohjelmia on 19. Kauppatiede, valtiotiede ja oikeustiede ovat suosituimpia suomalaisten nuorten joukossa.

Muita maisteriohjelmia ovat:

Hakuaikaa elokuuhun asti

Suomalaisten osalta haku  syksyllä alkaviin koulutusohjelmiin päättyy elokuussa.

Hakijoiden pitää täyttää hakulomake sekä lähetettävä kopiot aikaisemmista opintosuorituksista. Säännöt hakukelpoisuudesta ovat samat kuin Suomessa, eli kanditason koulutusohjelmiin hakevilla pitää olla lukio tai ammattikoulu suoritettuna.

Hakuprosessiin kuuluu myös motivaatiokirje sekä englannin kielen tasokoe.

Opintotukea saa myös Tallinnaan

Opiskelu kansainvälisessä yliopistossa on maksullista. Lukukausimaksut vaihtelevat koulutusohjelmasta riippuen.

Tallinnan teknillisessä yliopistossa opiskelevat suomalaiset ovat oikeutettuja Kelan  opintotukeen sekä valtion lainatakaukseen. Ulkomailla opiskelevat suomalaiset voivat hakea lainaa 3 900 euroa vuodessa, eli enemmän kuin kotimaassa opiskelevat.

Lue lisää opintojen rahoitusvaihtoehdoista .

Suomalaiset pitävät Tallinnassa yhtä

Laivamatka Helsingin ja Tallinnan välissä taittuu reilussa tunnissa. Tallinnan etuja ovat myös edulliset asumis- ja elämiskustannukset.

Suomalaiset opiskelijat pitävät Virossa yhtä. TSOJ eli Tallinnan Suomalainen Opiskelijajärjestö  järjestää opiskelijoille vapaa-ajan puuhaa ja tukee muun muassa uusia Tallinnaan muuttavia opiskelijoita.

Järjestön sivuille on koottu myös tärkeitä linkkejä ja neuvoja esimerkiksi Tallinnan julkisen liikenteen käyttöön.

Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo