Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo Hämeenlinna

Opiskelijatoiminta

Hämeenlinna on Etelä-Suomen läänin pääkaupunki, joka on perinteinen kauppakaupunki. Se on tunnettu myös kulttuuri- ja varuskuntakaupunkina sekä matkailukohteena.

HAMKO – Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Tuutorointi on yksi opiskelijakunnan tärkeistä vastuista. Se kouluttaa vuosittain n. 160 tuutoria. Tuutoriksi haluavan ei tarvitse olla ylivertainen ihminen, pirteys, iloisuus ja halu olla muiden ihmisten kanssa tekemisissä riittää.

Opiskelijakunta huolehtii myös opiskelijoiden edunvalvonnasta. Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskelijakunta on mukana suurimmassa osassa oppilaitoksen työryhmistä ja pikku hiljaa mukana myös kuntien suunnitteluryhmissä. Tavoitteena on saada opiskelijan ääni kuuluviin päätöksenteossa.

Edunvalvontaa, liikuntaa, bileitä

Hamkolaisten lukuvuosi alkaa Alkupamauksella, jonne kerääntyy noin tuhat opiskelijaa kaikilta ammattikorkeakoulun paikkakunnilta pitämään hauskaa. He kiertävät rasteja baareissa ja torilla ja parhaat tietenkin palkitaan. Esiintymässä on yksi iso bändi ja lämppäreitä.

Opiskelijakortin myötä opiskelijakunta kannustaa opiskelijoita liikkumaan.  Korttia näyttämällä voi osallistua esimerkiksi jumppiin, joita järjestetään koulun tiloissa tai käydä pelaamassa lentopalloa, salibandya, koripalloa tai sulkapalloa.

Mukaan toimintaan opiskelijat lähtevät yleensä tuutoroinnin kautta. Paikallisyhdistyksiin väki ajautuu mukaan bileiden järjestämisen kautta, ja sitten he huomaavatkin istuvansa hallituksessa.

Toimisto tutuksi

Hämeen ammattikorkeakoulun pääpaikka on Hämeenlinna ja muut toimipisteet ovat Riihimäellä, Forssassa, Valkeakoskella, Hattulassa ja Tammelassa. Kaikissa toimipisteissä toimii paikallisyhdistys, joka edustaa opiskelijakuntaa ja pitää huolta opiskelijoiden eduista sekä hauskanpidosta.

Opiskelijakunnan pääpaikka on Hämeenlinnassa, Visamäen kampuksella. Toiveissa olisi, että opiskelijat kävisivät enemmän toimistolla vaikka kahvilla ja tulisivat myös sitä kautta toimintaan mukaan.

Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo