Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo

Rekrytointi

Monet opiskelijat tekevät osa-aikaisia töitä opiskelun ohessa. Opiskelija voi löytää itselleen sopivaa osa-aikaista työtä muun muassa internetistä, sanomalehdistä tai yritysten internet-sivuilta.

Osa-aikatyötä on työ, jota tehdään vähemmän kuin mitä lainsäädännössä on sovittu niin sanotuksi täydeksi työajaksi. Yleensä osa-aikaista työtä on alle 30 tuntia viikossa.

Osa-aikaisten edut eivät kuitenkaan saa olla heikommat kuin mitä lainsäädännössä ja työehtosopimuksessa on kokoaikaisille työntekijöille määritelty.

Avoimia työpaikkoja

Sopivaa työtä etsivän opiskelijan kannattaa selailla sanomalehtien ilmoituksia. Monet yritykset etsivät ilta- ja viikonlopputyöntekijöitä pienillä ilmoituksilla.

Jos mielessä on jo tietynlainen työ, kannattaa käydä internetissä yritysten omilla sivuilla katsomassa avoimia työpaikkoja. Varsinkin isot yritykset ilmoittavat työpaikoista omilla sivuillaan.

Työnantajiin voi ottaa yhteyttä ilman työpaikkailmoituksen kannustettakin. Se on ainakin varma merkki motivaatiosta ja halusta päästä töihin.

Mol.fi

Työkkärin sivuilla voi hakea töitä tai ilmoittautua työnhakijaksi. Sivuilla on myös hyödyllistä tietoa työsuhteista ja palkkaturvasta.

Työ- ja elinkeinotoimiston internet-sivusto Mol.fi on verkossa toimiva työvoimaa välittävä palvelu. Sivuilla voi ilmoittautua työnhakijaksi, etsiä työtä ja räätälöidä Paikkavahdin  , joka ilmoittaa, kun sivuille ilmestyy omia hakutoiveita vastaava työpaikka.

Työnantajat ilmoittavat Työkkärin sivuilla myös kesätyöpaikoista.

 

Suuria työnantajia ovat muun muassa kaupungit, kunnat ja seurakunnat.

Sivut auttavat myös CV:n tekemisessä, ammatinvalinnassa ja urasuunnittelussa. AVO- ammatinvalintaohjelman tehtävien avulla voi miettiä suhdettaan työhön ja ammatteihin. Tehtävissä kysellään, millaisia ominaisuuksia pidät työssä tärkeänä.

Sivuilla voi myös lukea tietoa koulutuksesta ja työelämästä.

CV työnantajille näytille

Työntekijät ja työnantajat voivat kohdata CV-netissä  . Työnhakija voi tallentaa CV:nsä ja henkilötietojaan palveluun ja vastaavasti työnantaja voi etsiä sivuilta itselleen sopivia työntekijöitä.

Lisää tietoa saa klikkaamalla Mol.fi  .

Vuokratyö

Vuokratyö tarkoittaa sitä, että työnantaja vuokraa työntekijänsä toisen työnantajan, asiakasyrityksen, käyttöön. Vuokratyö sopii muun muassa työnhakijoille, jotka hakevat väliaikaista tai osa-aikaista työtä.

Vuokratyössä työntekijä on työsuhteessa vuokrausyrityksen kanssa, joka vuokraa työntekijöitä työn varsinaiselle tekijälle, esimerkiksi pikaruokaravintolalle.

 

Esimerkin mukaisesti pikaruokaravintola valvoisi ja johtaisi työntekijän työtä, mutta vuokrausyritys maksaisi työntekijän palkan.

Työvoiman vuokraaminen eroaa perinteisestä työnantaja-työntekijä-mallista siten, että työntekijän ja varsinaisen työnantajan välillä on kolmas osapuoli, joka neuvottelee molempien osapuolien kanssa. Vuokratyöyritykset saavat voiton juuri työvoiman välittämisestä.

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo