Uutiset

Uutisia opiskelumaailmasta ja työelämään siirtymisestä.

Suomen suosituin valmennuskurssijärjestäjä tarjoaa vuodesta 2016 lähtien sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle suuntautuvia valmennuskursseja.
Naomi Zinon tutkinto matkailualalta on loppusuoralla Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon toimipisteessä. Hän päätyi opiskelemaan matkailualaa sattuman kautta, mutta opintopolku kansainvälisessä ympäristössä kirkasti kuvan haaveammatista.
Korkeakouluhaku uudistui. Syksyn haussa haet sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin yhdellä hakulomakkeella korkeakoulujen yhteishaussa
Kirjoitukset olivat takana ja jatko-opiskelut edessä. Pontus oli saanut lakin ruotsinkielisestä lukiosta Kauniaisissa ja tiesi haluavansa opiskella kauppatieteitä.
Valmennuskeskuksen kotikurssin avulla voit valmentautua liiketalouden pääsykokeeseen kotoasi käsin. Katso videoinfo!
Yhteishaku on nyt käynnissä. Hakuaikaa on 1.4.2014 asti.
Valmennuskurssiyhtiö Valmennuskeskus jakaa jälleen stipendejä tammikuussa. Stipendin saajat pääsevät osallistumaan maksutta valmennuskurssille.
Katso uusi kauppatieteiden pyrkijöille suunnattu infovideo ja osallistu lahjakorttien arvontaan.
Lääketiede on yksi haastavimmista aloista päästä opiskelemaan. Katso uudet valintakoevaatimukset sekä viime vuoden valintakoeanalyysi.
Yhä useampi suomalainen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa. Hakuaika on 21. elokuuta 2013 asti.
Juliane Jokinen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa International Business Administration -koulutusohjelmassa. Juliane kertoo millaista opiskelu on Tallinn Techissä, jossa yhä useampi suomalainen opiskelee.
Aloita englanninkieliset kandidaatinopinnot HELBUSissa tänä syksynä
Nyt voit aloittaa englantilaiset kauppatieteen kandidaatin (Bachelor of Arts) opinnot uudessa yksityisessä kauppakorkeakoulussa HELBUSissa. HELBUSissa opiskellaan tutkinnon kaksi ensimmäistä vuotta Suomessa, jonka jälkeen voit hakea englantilaiseen yliopistoon kolmanneksi vuodeksi täydentämään opintosi vuodessa Bachelor of Arts in Business tutkinnoksi. (Kesälukukauden ansiosta Suomessa tapahtuvat opinnot suoritetaan puolessatoista vuodessa.)
Safari on Helsingin kaupungin lukiolaisille suunnattu pilottiprojekti,
joka innostaa nuoria omaehtoiseen, yhteiskunnalliseen toimintaan.
Liiketalouden pääsykokeen ennakkoaineisto julkaistiin tänään 15.4. Ennakkoaineisto on sama sekä nuorten että aikuisten haussa.
Kati Norrena on aikaisemmalta ammatiltaan pukuompelija. Nykyään hän opiskelee Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa. Miten Kati päätyi ompelupöydän äärestä tietokoneiden pariin?
Hyvällä rakennusmestarilla pitää olla pitkät hermot, viilipyttymäinen asenne ja hyvät sosiaaliset taidot. - Alalla pärjääminen ei ole kiinni sukupuolesta vaan luonteesta, uskoo Katariina Viitapohja.
Helsinkiläinen Meri Mikkola tiesi lukion jälkeen haluavansa opiskella kauppatieteitä. Pohdittuaan vaihtoehtojaan hän keksi hakea Hankenille opiskelemaan kauppatieteitä ruotsiksi, sillä näin opiskeluun voisi sisällyttää vieraan kielen ja kulttuurin.
Roosa Kallström, 22, opiskelee tradenomiksi. Koulun jälkeen työura jatkuu mahdollisesti henkilöstöhallinnon parissa.
Nele Korhonen, 23, opiskelee toista vuotta maanmittaustekniikkaa Metropolian ammattikorkeakoulussa.
Jos vaatii opiskelulta käytäntöä sekä teoriaa, kansainvälisyyttä ja uraohjausta, hieman luksusta ja satumaista opiskeluympäristöä, Sveitsin Montreux'ssa sijaitseva Swiss Hotel Management School on luonnollinen valinta.
Suomen suurin ja suosituin valmennuskurssijärjestäjä Valmennuskeskus jakaa tammikuussa 100.000 euron arvosta valmennuskurssistipendejä.
Ensimmäinen valtakunnallinen työelämäviikko järjestetään 19.-23.11.2012. Työelämäviikon verkkovalmennuksen suorittaneet saavat henkilökohtaiset stipendin.
Oletko pyrkimässä yliopistoon lukemaan lääke- tai kauppatiedettä? Valmennuskeskus julkaisi marraskuussa uudet vuoden 2013 pyrkijöille suunnatut videoinfot.
Opiskelupaikan suosittu ammatinvalintatesti auttaa sinua sopivan ammatin ja opiskelualan valinnassa.
Nyt voit hakea opiskelemaan Hämeen ammattikorkeakouluun. Syksyn haku on käynnissä 2.10.2012 asti.
Suomen suurin valmennuskurssien järjestäjä Valmennuskeskus järjestää syksyn liiketalouden pääsykokeeseen valtakunnallisen valmennuskurssin. Helsingissä pidettävä kurssi videoidaan, joten sitä voi seurata missä päin Suomea, tai maailmaa, tahansa.
Oletko muuttanut tai muuttamassa? Muista tehdä muuttoilmoitus, jotta postisi löytää perille ja tietosi säilyvät ajan tasalla viranomaisjärjestelmissä sekä muissa tärkeissä paikoissa. Muuttoilmoitus pitää lain mukaan ilmoittaa maistraatille viimeistään viikon kuluttua muutosta.
Tallinnan teknillinen yliopisto (TTY) on yksi innovatiivisimmista yliopistoissa Euroopassa. Vuonna 1918 perustettu, Tallinnan teknillinen yliopisto juhlii yhdeksäskymmenesviides vuotisjuhlaa vuonna 2013. TTY tarjoaa modernin ja kansainvälisen yliopisto-opetuksen. Sen opiskelijat saavat uusimmat tarvittavat tiedot ja taidot nykypäivän kansainvälisille työmarkkinoille. TTY on ainoa tekninen yliopisto Virossa ja se on maan johtava oppilaitos tekniikan, elinkeinoelämän ja julkisen hallinnon.
Hae yksityiseen kauppikseen! HELBUSissa voi aloittaa opinnot jo nyt syksyllä.
Kesä houkuttelee opiskelijoita muihin kaupunkeihin töihin tai antaa hyvän syyn lomailla vanhempien luona kotikaupungissa. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Meri Malinen kertoo kokemuksistaan muutosta kesäksi Ahvenanmaalle.
Yhteishaun ja jatko-opintomahdollisuuksien kanssa painivien avuksi tarjotaan Helsingin ydinkeskustassa tietoa korkea-asteen koulutuksesta, ulkomailla opiskelusta ja kesätöiden hakemisesta. Neuvontapaikkaan Lasipalatsin Akkuna-tilaan voi tulla juttelemaan opintoneuvojan kanssa, selailemaan esitteitä tai kuuntelemaan mielenkiintoisia infoja korkeakoulujen koulutustarjonnasta. Tila on auki päivittäin 12-18 perjantaihin 16.3. saakka.
Uutta opiskelupaikkaa – ja kaupunkia etsivien kannattaa piipahtaa Helsingin Lasipalatsilla. Panosta Poriin –popupmyymälä on auki torstaihin 8.3.2012 asti. Myymälässa esittellään mielenkiintoista ja mahdollisuuksia täynnä olevaa opiskelukaupunkia, Poria. Porin monipuolinen opintotarjonta, alhaiset asumiskustannukset ja vireä kulttuurielämä houkuttelee kaupunkiin yhä enemmän opiskelijoita. Popupmyymälän edustalla voi pelata myös uutta Angry Birds-peliä.
Stipendit on suunnattu henkilöille, joilla ei ole muuten taloudellista mahdollisuutta hankkia valmennuskurssia.
Aloita tekniikan, sosiaali- ja terveysalan, matkailun, talousalan tai kulttuurialan opinnot Mikkelin ammattikorkeakoulussa tammikuussa. Yhteydet työelämään solmitaan jo opiskeluaikana ja siksi Mikkelistä valmistuneet työllistyvät hyvin. Haku on käynnissä nyt.
Jyväskylän yliopistosta valmistuneet tilastotieteilijät revitään työmarkkinoilla käsistä. Jos matikka, psykologia, biologia tai kansantaloustiede kiinnostaa, hae nyt opiskelemaan tilastotiedettä Jyväskylän yliopistoon.
Syksyn yhteishaku ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tammikuussa alkaviin koulutuksiin on käynnissä. Syksyn 2011 yhteishauissa on mukana vain osa korkeakorkeakouluista ja koulutusohjelmista.
Uuteen kaupunkiin ja kotiin muuttavan opiskelijan täytyy muistaa tehdä myös osoitteenmuutos, joka sujuu kätevimmin netissä. Muuttoilmoituksen teko on vaivatonta ja nopeaa. Lue Opiskelupaikan neuvot muuttoilmoituksen tärkeydestä.
Ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto avaa ovet työmarkkinoille ulkomailla ja Suomessa. Joihinkin korkeakouluihin ehtii vielä hakea. Neuvontapaikassa Helsingissä jaetaan nuorille tietoa myös kansainvälisestä työstä, kielikursseista, syksyn hausta sekä muista välivuoden vaihtoehdoista.

Kansanopistovuoden aikana voi suorittaa opintoja avoimessa yliopistossa tai selvittää, mille alalle tulevaisuudessa haluaa. Vuoden aikana myös itsenäistyy ja saa huippukokemuksia. Haku opistoihin on elokuussa.
Ammattikorkeakoulujen vapaisiin paikkoihin voi hakea tämän viikon torstaihin asti. Koulutus alkaa syksyllä. Vapaita opiskelupaikkoja on erityisesti tekniikan ja liikenteen alalla.
Neuvontapaikassa Helsingin Lasipalatsilla tarjotaan ilman opiskelupaikkaa jääneille nuorille henkilökohtaista ja maksutonta opintoneuvontaa. Neuvontapaikkaan voi poiketa tai varata netissä etukäteen neuvonta-ajan.
Viimeinen kuukausi ennen pääsykokeita alkaa useimmilla tällä viikolla. Opiskelupaikan tuutorit Sini ja Heidi antavat vinkit viimeistä ponnistusta varten.
Tarton yliopistossa voi opiskella englanninkielisessä kauppatieteiden ohjelmassa tai lääkiksessä, johon ei vaadita pääsykokeita.
Ohjaamalla, valistamalla ja kouluttamalla pystytään vähentämään seksitauteja ja hiv-tartuntoja. Suomen Punainen Risti järjestää muun muassa kondomiajokorttitapahtumia, joissa lisätään nuorten tietoa vastuullisesta seksikäyttäytymisestä.
Välivuosi hyötykäyttöön, monipuolinen opintotarjonta ja hyvät kulkuyhteydet, siinä muutama syy, miksi kuopiolainen Lotta Vainio, 20, päätyi syksyllä opiskelemaan Työväen Akatemian Kieli ja kulttuuri -linjalle Kauniaisiin. Hakuaika syksyllä 2011 alkaviin opintoihin on päättyy 19.8.2011.
Välivuodesta ennen korkeakouluopintoja kannattaa ottaa kaikki irti. Suomalaiset Armi ja Aino matkasivat EF:n kautta eri puolille maailmaa opiskelemaan kieltä ja imemään itseensä vieraan kulttuurin hajuja, makuja ja elämyksiä. Seuraava lähtö on tammikuussa, onko passisi voimassa?
Muuttoon kuuluvaa paperisotaa voi helpottaa, kun täyttää lomakkeet verkossa. Esimerkiksi muuttoilmoituksen tekeminen netissä on käytännöllistä ja nopeaa. Tämän teki myös Taru Rouvinen, juuri opintonsa Helsingin yliopistossa aloittanut kaksikymppinen, joka muutti kesällä uuteen kaupunkiin omaan asuntoon.
Oletko innostunut digitaalisesta mediasta, kiinnostaako sinua tiedon, materiaalin ja rahan liikkeet vai tuntuuko automaatiotekniikka omalta jutulta? Kevään yhteishakua ei tarvitse odottaa, sillä opiskelun kohti insinöörin tutkintoa voi aloittaa Hämeen ammattikorkeakoulussa jo tammikuussa.
Ammatinvalinta tuntuu vaikealta, eikä mikään ala tunnu omalta. Kaveri taas tietää mitä haluaa, mutta onnistumisen paineet ja pääsykokeisiin lukeminen alkavat uuvuttaa. Kuulostako tutulta? Apua tulevaisuuden pohdintaan voi saada omalta valmentajalta.
Syksyn AMK-haku tammikuussa alkaviin koulutuksiin alkaa ensi maanantaina. Haussa on mukana lähes 20 ammattikorkeakouluja ja lähes 30 koulutusohjelmaa.
Miten yhdistää jatko-opinnot ulkomailla, harrastukset kotimaassa ja vahva halu edetä uralla? Työmarkkinoilla ulkomailta haettu osaaminen voi olla valttia.
Jos haluaa olla jyvä akanoiden joukossa, kannattaa englannin kielitaitoon satsata. Englannin kielitaidosta on etua, jatkoipa opintoja suomalaisessa yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai ulkomaisissa oppilaitoksissa.
Lahden kansanopisto on ensimmäinen askel valokuvauksen, journalismin ja elokuvaamisen alalle aikoville. Aloja opiskellaan uusissa tiloissa uudella kalustolla. Kansanopisto on valmentavaa koulutusta, jossa opetus on kuitenkin korkeatasoista.
Kansanopistossa voit aloittaa korkeakouluopinnot. Vuoden aikana parannat onnistumismahdollisuuksia seuraavan kevään pääsykokeissa. Kansanopistovuosi taikoo nuoresta myös kypsemmän ja itsevarmemman opiskelijan.
Ilman opiskelupaikkaa ei tarvitse jäädä, sillä Paasikivi-Opistoon Turkuun on hakuaika elokuuhun asti. Opistossa voi opiskella avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja valmistautua uuteen pääsykoekoitokseen.
EF:n Opintovuosi ulkomailla -ohjelmassa saat sujuvan kielitaidon, opiskelet akateemisia opintoja, tutustut vieraaseen kulttuuriin isäntäperheen kanssa ja saat uusia ystäviä ympäri maailmaa. Opintovuosi ulkomailla on hyvä suunnitelma välivuodelle.
Jäikö hakemasi opiskelupaikka saamatta? Älä masennu, vaan kartoita välivuoden vaihtoehdot. Avoimessa yliopistossa tai kansanopistossa voi suorittaa korkeakouluopintoja. Muista myös täydennyshaku elokuussa.
Ammattikorkeakouluihin haki kevään yhteishaussa 71 000 nuorta, joista 22 700 sai opiskelupaikan. Ammattikorkeakoulut järjestävät elokuun alussa täydennyshaun vapaaksi jääneille opiskelupaikoille.
Pääsykoesaleista virtaa ulos kalpeita ja nääntyneitä pyrkijöitä. Tulevaisuuden suunnitelmat kulminoituvat yhteen päivään. Opiskelupaikka kävi selvittämässä sisäänpyrkivien tunnelmia heti valintakokeiden päätyttyä.
Essexin yliopisto tuo Elina Iso-Markulle mieleen helpon sisäänpääsyn, asunnon 14 kerroksessa, kiinalaisen uuden vuoden ja opiskelukaverit ympäri maailmaa. Iso-Markku eli kansainvälistä yliopistoelämää syksystä 2005 kesään 2008.
Työ- ja elinkeinoministeriö lanseerasi toukokuussa Sanssi-kortin tukemaan nuorten vastavalmistuneiden työllistymistä. Käytännössä Sanssi-kortti on valtion maksamaa palkkatukea työnantajalle, kun hän työllistää nuoren työntekijän. Opiskelupaikka selvitti, kuka kortin voi saada ja onko kortista todellisuudessa hyötyä töitä haettaessa.
Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina tuhannet nuoret päättävät koulutaipaleensa ja painavat ylioppilaslakit päähänsä. Samalla juhliin kutsutut miettivät mitä nuorelle ostaisi lahjaksi. Opiskelupaikka antaa vinkkejä lahjanostoon.
Sinä taloushallinnosta kiinnostunut ylioppilas, joka hait yliopistoon keväällä. Tee B-suunnitelma ja hae myös Tarton yliopistoon. Ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Tarto on hyvä paikka suorittaa maisterin tutkinto.
Pääsykokeisiin valmistautuminen käy työstä paitsi raskauden myös ajankäytön kannalta. Vaikeimpiin paikkoihin pyrkimisessä pelkästään oma opiskelu ei tunnu riittävän, samaan aikaan pitää käydä valmennuskurssia. Opiskelupaikan toimittaja kävi Helsingin Rikhardinkadun kirjastossa kyselemässä pääsykokeisiin valmistautuvien nuorien lukurutiineista.
Yksi mahdollisuus ulkomaille lähtöön on vapaaehtoistyön kautta. Maita ja työtehtäviä on paljon, ja vapaaehtoistyöhön voi lähteä ympäri vuoden. Avustustyö tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua toiseen kulttuuriin.
Jos kesätöitä ei ole vielä näköpiirissä, ei kannata jäädä toimettomaksi, vaan ryhtyä harkitsemaan muita vaihtoehtoja: kesäopintoja, työharjoittelua tai jopa yrittäjyyttä. Opiskelupaikka löi kolme viisasta päätä yhteen pohtimaan ratkaisuja nuorten kesätyötilanteeseen.
Intian tv:n mainoksessa länsimaalainen mies on lähettämässä postikorttia kotiin. Hän miettii sopivia sanoja. Mielessä pyörivät kaikki Intian kokemukset: värit, äänet, hajut ja maut, jännittävät seikkailut, uskomaton luonto ja vilisevät kaupungit. Lopulta mies kirjoittaa korttiin kaksi sanaa: incredible India. Ja sitä Intia todella on. Ihmeellinen.
Avoin yliopisto voi olla hyvä vaihtoehto niille, joilta opiskelupaikka on jäänyt saamatta. Avoimessa voi treenata tuleviin pääsykokeisiin tai hakeutua avoimen väylää pitkin tutkinto-opiskelijaksi. Ja se on avointa kaikille!
Suunniteltu pääsykoeuudistus korostaisi ylioppilaskirjoitusten arvoa korkeakoulujen pääsykokeissa. Tämä jakaa nuorten mielipiteet lähinnä oman kirjoitusmenestyksen mukaan. Yhtenäisemmät valintakokeet ja yksinkertainen yhteishaku saavat kuitenkin kannatusta.
Vuoden Opoksi valittu mikkeliläinen Hannu Huotelin tekee työtään tosissaan, muttei tosikkona. Hän kokee onnistuneensa opinto-ohjauksessa, kun opiskelijat eivät enää tarvitse hänen apuaan.
Omatoimimatkailu koukuttaa. Sen ovat huomanneet Mirka Moilanen ja Kenneth Solatie, jotka alkavat suunnitella seuraavaa matkaa heti edellisen päätyttyä. Tämän talven kaukokohde on Intia. Lue pariskunnan vinkit matkaan valmistautumiseen!
Monen nuoren postiluukusta kolahtaa kirje kansanopistosta, jos opiskelupaikka jää saamatta. Kirjeet tarjoavat kieliä, valokuvausta, psykologiaa, tv-työtä, näyttelemistä tai avoimia yliopisto-opintoja välivuoden täydeltä. Voionmaan opiston kaksi opiskelijaa kertovat kokemuksistaan Opiskelupaikalle.
Opiskeluelämän voi aloittaa myös avoimessa oppilaitoksessa. Opintoja alkaa ympäri vuoden ja vaihtoehdot joustavat opiskelijan mukaan.
 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo