Uutiset

Uutisia opiskelumaailmasta ja työelämään siirtymisestä.

Naomi Zinon tutkinto matkailualalta on loppusuoralla Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon toimipisteessä. Hän päätyi opiskelemaan matkailualaa sattuman kautta, mutta opintopolku kansainvälisessä ympäristössä kirkasti kuvan haaveammatista.
Kirjoitukset olivat takana ja jatko-opiskelut edessä. Pontus oli saanut lakin ruotsinkielisestä lukiosta Kauniaisissa ja tiesi haluavansa opiskella kauppatieteitä.
Valmennuskurssiyhtiö Valmennuskeskus jakaa jälleen stipendejä tammikuussa. Stipendin saajat pääsevät osallistumaan maksutta valmennuskurssille.
Yhä useampi suomalainen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa. Hakuaika on 21. elokuuta 2013 asti.
Juliane Jokinen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa International Business Administration -koulutusohjelmassa. Juliane kertoo millaista opiskelu on Tallinn Techissä, jossa yhä useampi suomalainen opiskelee.
Helsinkiläinen Meri Mikkola tiesi lukion jälkeen haluavansa opiskella kauppatieteitä. Pohdittuaan vaihtoehtojaan hän keksi hakea Hankenille opiskelemaan kauppatieteitä ruotsiksi, sillä näin opiskeluun voisi sisällyttää vieraan kielen ja kulttuurin.
Jos vaatii opiskelulta käytäntöä sekä teoriaa, kansainvälisyyttä ja uraohjausta, hieman luksusta ja satumaista opiskeluympäristöä, Sveitsin Montreux'ssa sijaitseva Swiss Hotel Management School on luonnollinen valinta.
Oletko muuttanut tai muuttamassa? Muista tehdä muuttoilmoitus, jotta postisi löytää perille ja tietosi säilyvät ajan tasalla viranomaisjärjestelmissä sekä muissa tärkeissä paikoissa. Muuttoilmoitus pitää lain mukaan ilmoittaa maistraatille viimeistään viikon kuluttua muutosta.
Tallinnan teknillinen yliopisto (TTY) on yksi innovatiivisimmista yliopistoissa Euroopassa. Vuonna 1918 perustettu, Tallinnan teknillinen yliopisto juhlii yhdeksäskymmenesviides vuotisjuhlaa vuonna 2013. TTY tarjoaa modernin ja kansainvälisen yliopisto-opetuksen. Sen opiskelijat saavat uusimmat tarvittavat tiedot ja taidot nykypäivän kansainvälisille työmarkkinoille. TTY on ainoa tekninen yliopisto Virossa ja se on maan johtava oppilaitos tekniikan, elinkeinoelämän ja julkisen hallinnon.
Jos uratavoitteena on hotelli- ja ravintola-alan johtotehtävät, kannattaa tutustua Sveitsissä sijaitsevaan Swiss Hotel Management Schooliin. Tämä kansainvälinen koulu on alalla arvostettu kouluttaja, joka valmistaa menestyviä hotellijohtamisen ammattilaisia.
Matkalle omatoimisesti vai matkatoimiston kautta? Seikkailu- ja elämysmatkailuun erikoistuneen STA Travel -matkatoimiston Anna Nordberg vastasi, miksi kannattaa valita matkatoimisto.
Aloita tekniikan, sosiaali- ja terveysalan, matkailun, talousalan tai kulttuurialan opinnot Mikkelin ammattikorkeakoulussa tammikuussa. Yhteydet työelämään solmitaan jo opiskeluaikana ja siksi Mikkelistä valmistuneet työllistyvät hyvin. Haku on käynnissä nyt.
Tallinnan teknillisessä yliopistossa uusi erä kansainvälisiä opiskelijoita aloittelee parhaillaan korkeakoulutaivaltaan. Elisa Ceder oli samassa tilanteessa kaksi vuotta sitten, eikä päätöstä lähteä Tallinnaan ole tarvinnut katua.
"How are you Helsinkiiii?” Rihanna huudattaa yleisöä ja desibelit kohoavat lähelle kipurajoja. Paraatipaikalla eturivissä heiluu myös Lukiolaisten Kirjakaupan kilpailun onnellinen voittaja.
Uuteen kaupunkiin ja kotiin muuttavan opiskelijan täytyy muistaa tehdä myös osoitteenmuutos, joka sujuu kätevimmin netissä. Muuttoilmoituksen teko on vaivatonta ja nopeaa. Lue Opiskelupaikan neuvot muuttoilmoituksen tärkeydestä.
Ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto avaa ovet työmarkkinoille ulkomailla ja Suomessa. Joihinkin korkeakouluihin ehtii vielä hakea. Neuvontapaikassa Helsingissä jaetaan nuorille tietoa myös kansainvälisestä työstä, kielikursseista, syksyn hausta sekä muista välivuoden vaihtoehdoista.

Neuvontapaikassa Helsingin Lasipalatsilla tarjotaan ilman opiskelupaikkaa jääneille nuorille henkilökohtaista ja maksutonta opintoneuvontaa. Neuvontapaikkaan voi poiketa tai varata netissä etukäteen neuvonta-ajan.
Tarton yliopistossa voi opiskella englanninkielisessä kauppatieteiden ohjelmassa tai lääkiksessä, johon ei vaadita pääsykokeita.
Edullinen kesäasunto mahdollistaa kesätyöpaikan hankkimisen vaikka toiselta puolelta Suomea. 23-vuotias Saara Rantanen muutti kesäksi töihin Lappeenrannasta Helsinkiin.
Kiinnostaako lääketiede? Vai haaveiletko ennemmin kauppakorkeakoulututkinnosta? Virolainen Tarton yliopisto kartuttaa kielitaitoa ja antaa kilpailukykyisen koulutuksen kansainvälisessä ympäristössä.
OP-Pohjola on Suomen suurin finanssiryhmä, jossa työskentelee noin 13 000 henkeä. Kiinnostavia työpaikkoja siis löytyy kaikille alasta kiinnostuneille.
Turo Valkama kyllästyi työhön liukuhihnalla: ”Päätin, etten tätä loppuikääni tee. Vaihtelua piti saada, ja se käy helpommin, kun opiskelee.” Tekniikan alalla palkkaus on hyvä ja työ sopii myös naisille.
Suositun uutisportaalin Ampparit.comin toimitusjohtaja Petteri Hannonen opiskeli kansainvälistä kauppaa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Opinnoista saatu kokemus, kielitaito ja kontaktit ovat olleet hyödyksi Amppareiden menestystarinaa luodessa.
Sveitsiläiset hotellialan kouluttajat ovat maailman arvostetuimpia. Englanninkielinen koulutus monikulttuurisessa korkeakoulussa on väylä kansainvälisille työmarkkinoille.
Välivuodesta ennen korkeakouluopintoja kannattaa ottaa kaikki irti. Suomalaiset Armi ja Aino matkasivat EF:n kautta eri puolille maailmaa opiskelemaan kieltä ja imemään itseensä vieraan kulttuurin hajuja, makuja ja elämyksiä. Seuraava lähtö on tammikuussa, onko passisi voimassa?
Kansainvälistyä voi lounastamalla Nairobista Suomeen tulleen opiskelijan kanssa tai lähtemällä Inariin. Vaihtoehtoisesti voi lähteä vaihtoon tai suorittaa tutkinnon ulkomailla. Työllistymisen kannalta tärkeintä on, että hankkii kokemusta vieraista kulttuureista ja opiskelee kieliä.
Muuttoon kuuluvaa paperisotaa voi helpottaa, kun täyttää lomakkeet verkossa. Esimerkiksi muuttoilmoituksen tekeminen netissä on käytännöllistä ja nopeaa. Tämän teki myös Taru Rouvinen, juuri opintonsa Helsingin yliopistossa aloittanut kaksikymppinen, joka muutti kesällä uuteen kaupunkiin omaan asuntoon.
Työttömyys koettelee maailman nuoria, sillä yli 80 miljoonaa nuorta on vailla työtä. Vaikein tilanne on kehitysmaissa, mutta joukko ammattikoulutettuja nuoria on pärjännyt mainiosti Nairobin Korokochon slummissa. Lähes 660 nuorta on saanut ammatin myötä uskoa tulevaan. Toimeentulon lisäksi koulutus on tuonut itsetunnon ja ystäviä.
Ajatus pyöräillä kotikonnuilta Tampereelta Kreikan Olympiaan 45 päivässä sai alkunsa halusta tehdä jotain mahdottomalta tuntuvaa. Vuoden aikana kuuden hengen porukka on tahkonnut ideasta täysin sponsoroidun reissun. Lähtöön on aikaa viisi päivää.
Miten yhdistää jatko-opinnot ulkomailla, harrastukset kotimaassa ja vahva halu edetä uralla? Työmarkkinoilla ulkomailta haettu osaaminen voi olla valttia.
Jos haluaa olla jyvä akanoiden joukossa, kannattaa englannin kielitaitoon satsata. Englannin kielitaidosta on etua, jatkoipa opintoja suomalaisessa yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai ulkomaisissa oppilaitoksissa.
EF:n Opintovuosi ulkomailla -ohjelmassa saat sujuvan kielitaidon, opiskelet akateemisia opintoja, tutustut vieraaseen kulttuuriin isäntäperheen kanssa ja saat uusia ystäviä ympäri maailmaa. Opintovuosi ulkomailla on hyvä suunnitelma välivuodelle.
Jäikö hakemasi opiskelupaikka saamatta? Älä masennu, vaan kartoita välivuoden vaihtoehdot. Avoimessa yliopistossa tai kansanopistossa voi suorittaa korkeakouluopintoja. Muista myös täydennyshaku elokuussa.
Fashion Designia Italissa opiskeleva Oona-Eerika Rossi kannustaa suomalaisia muodista kiinnostuneita opiskelemaan Istituto Europeo di Designissa. Tahdolla ja muotisilmällä pääsee jo pitkälle.
Essexin yliopisto tuo Elina Iso-Markulle mieleen helpon sisäänpääsyn, asunnon 14 kerroksessa, kiinalaisen uuden vuoden ja opiskelukaverit ympäri maailmaa. Iso-Markku eli kansainvälistä yliopistoelämää syksystä 2005 kesään 2008.
Opiskelupaikan yhteistyöyliopisto Monash University rankattiin viime vuonna maailman parhaiden yliopistoiden listalla sijalle 45. Samaisella listalla ei ollut yhtäkään suomalaista yliopistoa. Monashiin vaihto-opiskelijaksi kesällä lähtevä Sara Sundman kertoo ajatuksistaan Monash Universitysta.
Sinä taloushallinnosta kiinnostunut ylioppilas, joka hait yliopistoon keväällä. Tee B-suunnitelma ja hae myös Tarton yliopistoon. Ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Tarto on hyvä paikka suorittaa maisterin tutkinto.
Yksi mahdollisuus ulkomaille lähtöön on vapaaehtoistyön kautta. Maita ja työtehtäviä on paljon, ja vapaaehtoistyöhön voi lähteä ympäri vuoden. Avustustyö tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua toiseen kulttuuriin.
Maailman parhaat hotellialan koulut ovat Sveitsissä. Se on tärkein syy, miksi Benny Smeds halusi opiskella hotellialaa pienessä Euroopan valtiossa. Nyt hän työskentelee Glo-hotellin vastaanotossa ja haaveilee omasta hotellista.
Aalto on Tracks -projekti kuljettaa joukon opiskelijoita junalla Shanghain maailmannäyttelyyn toukokuussa. Viikon kestävällä junamatkalla opiskellaan Kiinan kulttuuria ja selvitellään murhamysteerejä.
Intian tv:n mainoksessa länsimaalainen mies on lähettämässä postikorttia kotiin. Hän miettii sopivia sanoja. Mielessä pyörivät kaikki Intian kokemukset: värit, äänet, hajut ja maut, jännittävät seikkailut, uskomaton luonto ja vilisevät kaupungit. Lopulta mies kirjoittaa korttiin kaksi sanaa: incredible India. Ja sitä Intia todella on. Ihmeellinen.
Kauppatieteiden opiskelija Elina Simoinen lähti Malesiaan avartamaan maailmaansa ja kartuttamaan opintopisteitä. Suomalaiselle opiskelijaelämä Malesiassa on ollut luksusta: asunto pilvenpiirtäjän 32. kerroksessa, jokailtaiset ravintolaillalliset ja mahtavat shoppailumahdollisuudet.
Opiskelupaikkaa miettiessä kannattaa ottaa huomioon, että mahdollisuutesi ulottuvat myös ulkomaisiin oppilaitoksiin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse pähkäillä hakuprosessia yksin. Opiskelupaikka tarjoaa auttavan käden hakupapereiden täytöstä asunnon löytämiseen.
Vuoden Opoksi valittu mikkeliläinen Hannu Huotelin tekee työtään tosissaan, muttei tosikkona. Hän kokee onnistuneensa opinto-ohjauksessa, kun opiskelijat eivät enää tarvitse hänen apuaan.
Lääketieteestä innostunut Lauri Kiehelä päätti lukea lääkäriksi Tarton yliopistossa, koska sisäänpääsy oli helpompaa kuin Suomessa. Ammatin lisäksi hän oppi uuden kielen.
Ulkomailla vietetty välivuosi, opiskelijavaihto tai au pair -kokemukset lisäävät kielitaitoa ja kertovat rohkeudesta. Työnantajat arvostavatkin kansainvälistä kokemusta yhä enemmän
Omatoimimatkailu koukuttaa. Sen ovat huomanneet Mirka Moilanen ja Kenneth Solatie, jotka alkavat suunnitella seuraavaa matkaa heti edellisen päätyttyä. Tämän talven kaukokohde on Intia. Lue pariskunnan vinkit matkaan valmistautumiseen!
 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo