Uutiset

Uutisia opiskelumaailmasta ja työelämään siirtymisestä.

Suomen suosituin valmennuskurssijärjestäjä tarjoaa vuodesta 2016 lähtien sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle suuntautuvia valmennuskursseja.
Naomi Zinon tutkinto matkailualalta on loppusuoralla Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon toimipisteessä. Hän päätyi opiskelemaan matkailualaa sattuman kautta, mutta opintopolku kansainvälisessä ympäristössä kirkasti kuvan haaveammatista.
Kirjoitukset olivat takana ja jatko-opiskelut edessä. Pontus oli saanut lakin ruotsinkielisestä lukiosta Kauniaisissa ja tiesi haluavansa opiskella kauppatieteitä.
Katso uusi kauppatieteiden pyrkijöille suunnattu infovideo ja osallistu lahjakorttien arvontaan.
Lääketiede on yksi haastavimmista aloista päästä opiskelemaan. Katso uudet valintakoevaatimukset sekä viime vuoden valintakoeanalyysi.
Yhä useampi suomalainen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa. Hakuaika on 21. elokuuta 2013 asti.
Juliane Jokinen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa International Business Administration -koulutusohjelmassa. Juliane kertoo millaista opiskelu on Tallinn Techissä, jossa yhä useampi suomalainen opiskelee.
Aloita englanninkieliset kandidaatinopinnot HELBUSissa tänä syksynä
Nyt voit aloittaa englantilaiset kauppatieteen kandidaatin (Bachelor of Arts) opinnot uudessa yksityisessä kauppakorkeakoulussa HELBUSissa. HELBUSissa opiskellaan tutkinnon kaksi ensimmäistä vuotta Suomessa, jonka jälkeen voit hakea englantilaiseen yliopistoon kolmanneksi vuodeksi täydentämään opintosi vuodessa Bachelor of Arts in Business tutkinnoksi. (Kesälukukauden ansiosta Suomessa tapahtuvat opinnot suoritetaan puolessatoista vuodessa.)
Safari on Helsingin kaupungin lukiolaisille suunnattu pilottiprojekti,
joka innostaa nuoria omaehtoiseen, yhteiskunnalliseen toimintaan.
Kati Norrena on aikaisemmalta ammatiltaan pukuompelija. Nykyään hän opiskelee Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa. Miten Kati päätyi ompelupöydän äärestä tietokoneiden pariin?
Hyvällä rakennusmestarilla pitää olla pitkät hermot, viilipyttymäinen asenne ja hyvät sosiaaliset taidot. - Alalla pärjääminen ei ole kiinni sukupuolesta vaan luonteesta, uskoo Katariina Viitapohja.
Helsinkiläinen Meri Mikkola tiesi lukion jälkeen haluavansa opiskella kauppatieteitä. Pohdittuaan vaihtoehtojaan hän keksi hakea Hankenille opiskelemaan kauppatieteitä ruotsiksi, sillä näin opiskeluun voisi sisällyttää vieraan kielen ja kulttuurin.
Roosa Kallström, 22, opiskelee tradenomiksi. Koulun jälkeen työura jatkuu mahdollisesti henkilöstöhallinnon parissa.
Helsingin Hernesaaressa on lämmin. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, kun Vainion liikenteen keltainen tilauslinja-auto kaartaa pysäkille. Ovi aukeaa ja kuljettajan paikalta iloisesti tervehtii bussin isäntä, Timo Rinnekari, 50. Hän on työskennellyt kuljetusalalla koko työikänsä. Siitä merkittävän osan tilausajokuljettajana. Työ on vienyt Timon muun muassa Alpeille laskettelemaan ja pohjoiseen leiriytymään partiolaisten mukana.
Ensimmäinen valtakunnallinen työelämäviikko järjestetään 19.-23.11.2012. Työelämäviikon verkkovalmennuksen suorittaneet saavat henkilökohtaiset stipendin.
Opiskelupaikan suosittu ammatinvalintatesti auttaa sinua sopivan ammatin ja opiskelualan valinnassa.
Pysyn työssä vireänä, kun on riittävästi työpainetta eli ”drive” päällä, sanoo Cai Aller. Hänen uransa kuljetusalalla alkoi jo nuorena, ja nykyään Cai toimii työnjohtajana ympäristönhuollon parissa.
Oletko muuttanut tai muuttamassa? Muista tehdä muuttoilmoitus, jotta postisi löytää perille ja tietosi säilyvät ajan tasalla viranomaisjärjestelmissä sekä muissa tärkeissä paikoissa. Muuttoilmoitus pitää lain mukaan ilmoittaa maistraatille viimeistään viikon kuluttua muutosta.
Röntgenhoitajan työ oli mukavaa, mutta kuljetusalan yrittäjyys veti puoleensa. Kuljetusala vei voiton ja Juha Finnilän ura yrittäjänä alkoi. Nyt Veljekset Finnilä Oy:n toimitusjohtajana toimivan Juhan arki ei suinkaan kulu konttorirottana, vaan edelleen vapaudesta nauttien tien päällä.
Hanna Ronkanen ei pitkään miettinyt mitä peruskoulun jälkeen tekisi. Tulevaisuuden suunnitelmat olivat heti selvät ja hän suuntasi kohti kuljetusalan opintoja. Toiveena Hannalla on päästä ajamaan rekkaa ammatikseen.
Trendikäs peliala on nyt kovassa nosteessa ja työllistymisnäkymät hyvät. Sen tietää myös kolmannen vuoden pelialan opiskelija Marko Keronen, joka on varma, että ammattitaitoisille tekijöille riittää kysyntää.
Uutta opiskelupaikkaa – ja kaupunkia etsivien kannattaa piipahtaa Helsingin Lasipalatsilla. Panosta Poriin –popupmyymälä on auki torstaihin 8.3.2012 asti. Myymälässa esittellään mielenkiintoista ja mahdollisuuksia täynnä olevaa opiskelukaupunkia, Poria. Porin monipuolinen opintotarjonta, alhaiset asumiskustannukset ja vireä kulttuurielämä houkuttelee kaupunkiin yhä enemmän opiskelijoita. Popupmyymälän edustalla voi pelata myös uutta Angry Birds-peliä.
Kiinnostus taiteeseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen vei helsinkiläisen Susanna Hulkkosen opiskelemaan kulttuurituotantoa HUMAKiin. Opinnot ovat tarjonneet mahdollisuuden verkostoitua ja osallistua erilaisiin projekteihin poikkitaiteellisten tapahtumien parissa.
George Kerola aloitti opiskelunsa Englannissa, palasi suomeen ja löysi oman alansa. Nyt hän on ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija ja aktiivisesti mukana muun muassa koulutusohjelmansa kiltatoiminnassa.
Moottori kiihtyy nollasta sataan parissa sekunnissa ja renkaat jättävät jälkeensä kiihdytysjäljet. Bensan katkua ei voi olla haistamatta. Nyt ei ole kyseessä Formula 1 -osakilpailu, vaan insinööriopiskelijoiden formulatalli Helsingin keskustan arvokiinteistössä.
Isot autot ovat kiehtoneet Harri Vartiaista pikkupojasta lähtien ja kiehtovat edelleen. Siksi työ yhdistelmäajoneuvonkuljettajana VR Transpointilla on Harrille kutsumusammatti. Hän viihtyy rekan ratin takana eivätkä pitkiksi venyvät työpäivät haittaa.
Hyvä työ on haasteellista, monipuolista ja siinä pääsee vaikuttamaan, kertovat ammattiyhdistysliikkeen aktiivinuoret. Myös hyvillä työkavereilla on näiden aktiivinuorten mielestä suuri merkitys työssä viihtymiselle.
Uuteen kaupunkiin ja kotiin muuttavan opiskelijan täytyy muistaa tehdä myös osoitteenmuutos, joka sujuu kätevimmin netissä. Muuttoilmoituksen teko on vaivatonta ja nopeaa. Lue Opiskelupaikan neuvot muuttoilmoituksen tärkeydestä.
"On tässä maailmassa sentään jotain oikeutta." Näin puuskahti Suomen Paras Opo -kilpailun voittaneen Raine Rapelin aikuinen poika, jolle isän voitto oli odotettu. Toteamus kertoo hyvin siitä, miten antaumuksella isä-Rapeli on työtään tehnyt.
Pääsykoekirjoihin ennättää hyvin tarttua vielä huhtikuussakin. Valmennuskurssi helpottaa luku-urakkaa ja antaa opiskeluun ammattitaitoista ohjausta.
Kaarinan lukion opinto-ohjaaja Raine Rapeli on valittu Parhaaksi Opoksi 2010. Opetusministeriön ylijohtaja Sakari Karjalainen palkitsi Rapelin keskiviikkona Helsingissä.
Kilpailu työpaikoista, lama, pätkätyöt, työkokemus, työttömyys… Vastavalmistunut saattaa tuntea voimattomuuden tunnetta edellä olleiden parsien kanssa. Työllistymisen suhteen ei kuitenkaan kannata nostaa käsiä ilmaan – omalla aktiivisuudella pääsee pitkälle.
Tulevaisuuden ala kannattaa valita tunteella, mutta työllistymistäkin on hyvä pohtia. Tulevaisuuden töissä korostuvat ympäristötietous ja sosiaaliset taidot ja niihin kannattaakin satsata jatko-opinnoissa ja vapaa-ajallakin.
Ammatinvalinta tuntuu vaikealta, eikä mikään ala tunnu omalta. Kaveri taas tietää mitä haluaa, mutta onnistumisen paineet ja pääsykokeisiin lukeminen alkavat uuvuttaa. Kuulostako tutulta? Apua tulevaisuuden pohdintaan voi saada omalta valmentajalta.
Hakukoneyhtiö Google uudistaa tavaramerkkikäytäntöään. Jatkossa Googlesta on mahdollista ostaa mainoksia, joissa käytetään hakusanana kilpailijan tuotemerkkiä. Get It Rightin asiantuntija Niina Campbell vastasi Opiskelupaikan kysymyksiin.
Jäikö hakemasi opiskelupaikka saamatta? Älä masennu, vaan kartoita välivuoden vaihtoehdot. Avoimessa yliopistossa tai kansanopistossa voi suorittaa korkeakouluopintoja. Muista myös täydennyshaku elokuussa.
Kesätyöttömyys on ajanut monet opiskelijat opiskelemaan kesälläkin. Koulujen tiedotuksessa ja opintoihin kannustamisessa on eroja: joissain oppilaitoksissa kesäopinnoista tiedottaminen on ollut heikkoa ja esimerkiksi Oulussa opiskelijat ovat joutuneet itse opintojensa maksumiehiksi.
Ammattikorkeakouluihin haki kevään yhteishaussa 71 000 nuorta, joista 22 700 sai opiskelupaikan. Ammattikorkeakoulut järjestävät elokuun alussa täydennyshaun vapaaksi jääneille opiskelupaikoille.
Monelle alaikäiselle kesätöiden saaminen tuntuu olevan lähes mahdoton prosessi. Paikat menevät automaattisesti täysi-ikäisille monessa potentiaalisessa työpaikassa. Opiskelupaikka kysyi työnantajilta, ottavatko he alaikäisiä kesätyöntekijöitä.
Digialan tulevat lahjakkuudet ovat samoja kavereita, jotka hakkaavat digipelejä yöt läpeensä. Alalle ei ole suoranaista koulutusta, ja oma kiinnostus onkin paras pääsylippu töihin.
Nuoret pelkäävät tulevaisuutta ja työelämää, mutta ovat silti toiveikkaita. Vapaaehtoistoimintaan lähdettäisiin mukaan, jos joku pyytäisi. Tiistaina järjestetyllä Opiskelupaikan seminaarilla pureuduttiin nuorten sitouttamiseen ja yhteisöihin.
 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo