AMK-haku: Kolmasosa nuorista sai opiskelupaikan

Ammattikorkeakouluihin haki kevään yhteishaussa 71 000 nuorta, joista 22 700 sai opiskelupaikan. Ammattikorkeakoulut järjestävät elokuun alussa täydennyshaun vapaaksi jääneille opiskelupaikoille.

Ammattikorkeakouluihin haki tänä vuonna 6 500 nuorta enemmän kuin viime vuonna. Suosituimmat alat olivat sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala , tekniikan ja liikenteen ala sekä kulttuuriala . Tulokset julkaistiin tänään.

Ammattikorkeakouluihin yhteishaussa hakeneista 71 000 nuoresta 48 000 on ylioppilaita ja vajaa 22 000 ammatillisen perustutkinnon suorittaneita.

Kolmasosa valkolakin saaneista hakijoista oli tämän kevään ylioppilaita. Heistä noin 30 prosenttia sai koulutuspaikan. Myös ammatillisella perustutkinnolla hakeneista noin 30 prosenttia sai opiskelupaikan.

Ammattikorkeakoulut järjestävät elokuun alussa täydennyshaun vapaaksi jääneille opiskelupaikoille. Tartu tilaisuuteen ja nappaa opiskelupaikka!

Aikuisia kiinnostaa liiketalous ja hallinto

Aikuiskoulutuksen tutkintoon johtavaan koulutukseen haki kevään yhteishaussa noin 14 800 hakijaa, joista opiskelupaikan sai 4 600.
Ylempiin AMK-tutkintoihin haki runsaat 4 300 hakijaa ja heistä noin 40 prosenttia sai jatko-opintopaikan. Aikuiskoulutuksen ja vieraskielisen koulutuksen tulokset julkaistiin kesäkuussa.

Suosituimmat koulutukset aikuisten ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävien hakijoiden joukossa olivat lähes samat kuin nuorilla. Eniten hakijoita oli siis sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle, tekniikan ja liikenteen alalle sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalle .

Opiskelijoita Suomesta, Nepalista ja Venäjältä

Vieraskieliseen koulutukseen haki keväällä 13 700 nuorta, joista 2 750 sai opiskelupaikan. Eniten hyväksyttyjä hakijoita oli Suomesta, Nepalista ja Venäjältä. Hakijoita oli eniten yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalle.

Jäikö opiskelupaikka saamatta?

Jos et saanut hyväksymiskirjettä kotiin, älä vielä masennu, vaan tsekkaa vaihtoehtosi:


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo