Aalto on Tracks: Lähde junalla Shanghain maailmannäyttelyyn

Aalto on Tracks -projekti kuljettaa joukon opiskelijoita junalla Shanghain maailmannäyttelyyn toukokuussa. Viikon kestävällä junamatkalla opiskellaan Kiinan kulttuuria ja selvitellään murhamysteerejä.

­­

Matkaa varten Aalto on Tracks -projektin vetäjät ovat vuokranneet venäläisen junan, johon mahtuu sadan hengen joukko opiskelijoita, opettajia ja muita vieraita. Juna Shanghaihin lähtee Helsingistä 14.5.

Junamatka kestää viikon. Päivien ratoksi on luvassa ainakin yksi tutkimusprojekti, yrityscaseja, Kiinan kulttuurin ja kaupankäynnin opiskelua, workshoppeja ja luentoja. Iltaohjelmasta vastaavat lähinnä opiskelijat. Luvassa on ainakin lautapelejä ja murhamysteerejä.

- Matkasta on tarkoitus tehdä vähintään yhtä tärkeä kuin matkan kohteesta, Aalto on Tracksin pääjärjestäjä Mikko Ikola maalailee.

Aalto on Tracks -projekti

- Aalto on Tracks on Aalto-yliopiston projekti, jossa ovat mukana Aalto-yliopisto , Aalto-yliopiston ylioppilaskunta , Aalto Design Factory Shanghai ja Aalto Entrepreneurship Society .
- Opiskelijat toteuttavat projektin vapaaehtoisvoimin.
- Matkan tarkoitus on viedä Aalto-yliopisto, Suomi ja suomalainen koulutus maailmalle sekä tutustuttaa opiskelijoita kansainväliseen maailmaan.

 

Suomi-päivä ja yritysvierailuja

Perillä Shanghain maailmannäyttelyssä porukka hämmästelee viikon ajan. Joukko osallistuu muun muassa näyttelyn avajaisiin 5.5. ja Suomi-päivään 27.5. Paikalla on myös muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Porukka pääsee myös ihastelemaan Aalto-yliopiston Tongjin yliopiston yhteyteen rakennuttamaa Design Factorya, joka on hyvin samanlainen inspiroiva yhteisö kuin Espoon Otaniemen kampuksella toimiva Design Factory.

Kasassa on nyt reilu 80 lähtijää, eli mukaan mahtuu vielä. Aalto on Tracksin pääjärjestäjä Mikko Ikola kertoo, että suurin osa lähtijöistä on aaltolaisia, mutta mukana on myös muutamia korkeakouluopiskelijoita muun muassa Tampereelta, Turusta ja Saksasta.

Matkalle havittelevien pitää täyttää hakemus , jossa pitää kertoa omasta panoksesta junamatkalle eli millaista ohjelmaa haluaisi järjestää.

- Ideana on, että matkalle osallistujat järjestävät ohjelmaa toisilleen ja oppivat myös sitä kautta. Matkasta luodaan elämys, jonka aikana saa myös paljon uusia kavereita, Ikola kuvaa.

Mitä matka maksaa?

Shanghain reissu kustantaa 1 000 euroa ja se sisältää junamatkan, kolmen maan viisumit ja hotellimajoituksen paikan päällä. Rahoitusta projekti on saanut säätiöiltä, yrityksiltä ja yliopistolta. Paluumatkan lentokoneella lähtijät joutuvat kustantamaan itse.

Reissua järjestävät opiskelijat ovat paiskineet töitä vapaaehtoisesti jo usean kuukauden ajan. Parhaillaan Mikko Ikola ja kumppanit neuvottelevat matkan ruokailusta: saadaanko se sisällytettyä hintaan vai ei.

Ikola opiskelee Aalto-yliopistossa tietotekniikkaa neljättä vuotta. Kansainvälistymisestä matkoillaan innostunut Ikola perustelee innostustaan vetää projektia:

- Olen omilla matkoillani oppinut paljon uutta muista kouluista ja kulttuureista. Haluan, että muillakin on siihen mahdollisuus. Toki projektin järjestämisessä on oppinut valtavasti myös itse, Ikola kuvailee.

- Maailmannäyttely järjestetään Kiinassa, Shanghaissa 1.5.– 31.10.2010.
- Näyttelyssä tuodaan esiin Shanghain asemaa 2000-luvun taloudellisena ja kulttuurisena keskuksena.
- Näyttelyyn osallistuu 192 maata ja 50 kansainvälistä järjestöä ja mukana on myös Aalto-yliopisto.
- Lue lisää Sganghain maailmannäyttelystä

 

 

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo