Abi: Näillä vinkeillä onnistuu kertaus yo-kirjoituksiin

Haluatko menestyä kevään ylioppilaskirjoituksissa? Onko haaveissasi jatko-opiskelupaikka? Nyt on aika miettiä hetki yo-kokeisiin kertaamista, sillä kevään ylioppilaskirjoitukset lähenevät vauhdilla, vinkkaa Lukiolaisten Kirjakaupan päällikkö Asta Vuori. Lue viisi vinkkiä, joita noudattamalla kertaaminen sujuu sulavasti.

1. Aloita ajoissa

Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa kertaamista yo-kirjoituksiin. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä parempiin tuloksiin pääset. Kun aloitat ajoissa, minimoit kertaamiseen liittyvän stressin ja ehdit tehdä muutakin kuin pelkästään päntätä pää höyryten. Pääset alkuun esimerkiksi tutustumalla kertauskirjavalikoimaan.

2. Tee realistinen lukusuunnitelma

Tee lukusuunnitelma ja pysy siinä. Tiedät itse parhaiten, kuinka paljon jaksat lukea päivässä. Älä tee lukupäivillesi minuuttiaikataulua, mutta älä myöskään anna itsesi löysäillä. Mieti, mihin aikaan päivästä olet virkeimmilläsi ja ajoita lukeminen siihen ajankohtaan. Muista pitää taukoja lukemisen välissä ja keskity yhteen aihekokonaisuuteen kerrallaan.

3. Hanki kertauskirjat

Kertauskirjoista löydät tiivistetysti lukion oppimäärän kustakin aiheesta. Kertauskirjojen avulla perehdyt nopeasti aiheeseen kuin aiheeseen: kertauskirjoja löytyy esimerkiksi äidinkielestä, matematiikasta ja kielistä. Löydät niistä esimerkiksi edellisten vuosien yo-kirjoitusten kysymyksiä ja mallivastauksia.

Omat kertauskirjat kannattaa hankkia, sillä niihin voit tutustua rauhassa ja tehdä esimerkiksi alleviivauksia ja muistiinpanoja. 

4. Tee treffit kirjastoon

Sovi lukutreffit kaverisi kanssa esimerkiksi lähikirjastoosi. Tällä tavoin pääset aamulla varmasti liikkeelle ja työn touhuun. Kirjastossa saat myös helpommin luettua kuin kotona, sillä et voi hetken mielijohteesta laittaa televisiota päälle tai surffata netissä.

5. Muista lepo ja kaverit

Muista levätä! Aivot eivät toimi väsyneinä yhtä hyvin kuin virkeinä. Et auta itseäsi saavuttamaan tavoitteitasi, jos et pidä itsestäsi huolta luku-urakan aikana. Muista myös tavata ystäviäsi, mutta pidä silti kiinni lukurauhastasi. Saat lukemiseen uutta energiaa, kun rentoudut välillä ja teet asioita, joista nautit.

Muista hyödyntää Lukiolaisten Kirjakaupan  kampanja kevään kirjoituksiin kertaamista silmällä pitäen. Kun tilaat Lukiolaisten Kirjakaupasta yli 100 eurolla 16.12. mennessä, et maksa toimituskuluja lainkaan!

Lukiolaisten Kirjakaupan  valikoimasta löytyy myös käytettyjä lukiokirjoja, joiden hinnat eivät todellakaan päätä huimaa. Lisäksi kaupalla on käytössään palkitseva kanta-asiakasjärjestelmä, ja kantispisteitä ropisee kaikista ostoksista. Kanta-asiakkaat saavat -10:%:n alennuksen ostoksista. Mars ostoksille!

Teksti: Anna Kojo


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo