Englannin kautta Suomeen konetekniikan opiskelijaksi

George Kerola aloitti opiskelunsa Englannissa, palasi suomeen ja löysi oman alansa. Nyt hän on ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija ja aktiivisesti mukana muun muassa koulutusohjelmansa kiltatoiminnassa.

 

George Kerolan, 21, päätös lähteä opiskelemaan diplomi-insinööriksi  oli monen tekijän summa. Matematiikka, fysiikka ja kemia olivat aina kiinnostaneet, ja alunperin George lähtikin opiskelemaan kemiaa. Opinnot veivät Englantiin. Englannissa hän ehti opiskella kemiaa vuoden, kunnes huomasi ettei ala ollut aivan sitä, mitä hän halusi. Niinpä George päätti palata Suomeen ja aloittaa insinööriopinnot.

”Tekniikan ala kiinnosti, ja kun täällä on hyvä koulutus niin oli järkevää tulla takaisin Suomeen opiskelemaan.”

Sattuman kautta mieluisaan kouluun

Diplomi-insinööriopiskelija voi valita koulutusohjelmansa monesta tekniikan alan vaihtoehdosta. Georgelle koulutusohjelman valinta oli kuitenkin heti melko selvä – konetekniikka.

”Minua kiinnosti hydrauliikka ja jonkin verran myös automaatio, mutta päätin sitten että hydrauliikka olisi varmaan hauskempi juttu meikäläiselle. Kun tekee perusopinnot konetekniikan kautta, pystyy suuntaamaan opinnot hydrauliikan alalle.”

George suorittaa opintojaan Tampereen teknillisessä yliopistossa eli TTY :ssä. Diplomi-insinööriksi voi opiskella monessa eri yliopistossa ympäri Suomea, mutta TTY:lle George haki sattumalta.  Sattumalla valittu koulu osoittautui hyväksi valinnaksi.

”Olen tykännyt tästä opiskeluvuodesta paljon. Ensimmäinen vuosi on ollut sitä mitä odotin, ja vielä parempikin. ”

Hauskanpito vastapainona opiskelulle

Opiskelun ohessa George ehtii olla aktiivisesti mukana koulutusalansa kiltatoiminnassa. Hän on koneenrakentajakillan hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava. 

”Kilta järjestää erilaisia tapahtumia. Tulossa on esimerkiksi joukkueittain kisattava keilaturnaus”

George kannustaakin opiskelijoita ottamaan osaa tapahtumiin, ettei kaikki aika täyty pelkästään opiskelusta. Hän rohkaisee myös tutustumaan opiskelupaikan kerhotoimintaan. Sieltä saattaa yllätykseksi löytyä jokin kiinnostava harrastus. 

”Harrastaminen opintojen ohessa on hauskaa. Ja hauskanpito kannattaa välillä, ettei stressiä tule liikaa. Kun opiskelun ja hauskanpidon välille löytyy hyvä balanssi, niin asiat menevät varmasti hyvin.”

Rohkeasti opintojen pariin

Jos insinööriopinnot kiinnostavat, kannattaa tutustua esimerkiksi teekkariksi.fi sivustolle, josta löytyy paljon hyödyllistä tietoa. Alasta kiinnostuneita George kannustaa aloittamaan opinnot rohkeasti. 

”On tärkeää yrittää tehdä sitä, mikä itseä kiinnostaa. Jos asia kiinnostaa vielä vuoden päästä, on oikealla alalla.” 

Valmistumisen jälkeen Diplomi-insinöörillä on paljon uravaihtoehtoja. Mutta minkälaisesta urasta George unelmoi? Sitä hän ei ole vielä ehtinyt tarkkaan miettiä. Jotain mielessä kuitenkin on.

”Se voisi olla suunnittelijan työ jossain isommassa firmassa, kuten Metso, Abb tai Kone.”

 

Lisätietoja:

Kiinnostaako opiskelu? Tutustu tekniikan alaan teekkariksi.fi -sivustolla
Teekkarin taustatukena toimii Tekniikan akateemiset eli TEK


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo