Ennätysmäärä hakijoita yliopistoihin

Yliopistoihin haki kevään yhteishaussa yhteensä 63 900 innokasta pyrkijää. Tänä vuonna hakijoilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua yliopistojen yhteishakuun sähköisellä lomakkeella. Asiointitapa osoittautui yliopistohaussa huippusuosituksi.

Yliopistoihin haki 16 prosenttia enemmän hakijoita viime vuoteen verrattuna. Opetusministeriön mukaan sähköinen hakulomake oli selkeästi suosituin ilmoittautumismuoto pääsykokeisiin. Vain 0,3 prosenttia haki paperilomakkeella.

Suosituimpia opiskelukohteita olivat tänä vuonna taideaineet, liikuntatieteet ja kauppatiede. Kuvataiteiden suosio ylsi jopa 127 prosentin nousuun viime vuodesta. Myös Teknillisen korkeakoulun hakijamäärä kasvoi 24 prosentilla.
Vähiten hakijoita oli eläinlääketieteelliseen ja teologiseen tiedekuntaan.

Paikkakunnittain selkeästi suosituin oli Helsingin yliopisto 21 885 hakijalla. Seuraavaksi suosituimpia olivat Tampereen ja Turun yliopistot.

Myös tulokset julkistetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti osoitteessa www.yliopistohaku.fi . Kaikki tulokset ovat saatavilla 21.7.2009. Hyväksytyt opiskelijat voivat myös vastaanottaa opiskelupaikan sähköisesti hakupalvelussa. Alkavalle lukuvuodelle on ilmoittauduttava viimeistään 4.8.2009.

Lähteet:

Opetusministeriö
TKK
Tilastoja hauista viime vuosilta (OPH:n Koulutusnetti)


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo