HAMK: Opiskelua kaupungin sykkeessä tai luonnon helmassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK toimii kahdeksalla toimipisteellä. Hämeenlinna on sykkivä sopivan pienisuuri kaupunki, kun taas Evolla voi vetää keuhkot täyteen puhdasta ilmaa ja ihailla ympäröivää luontoa. Tutustu myös Forssan, Hyvinkään, Lepaan, Mustialan, Riihimäen ja Valkeakosken toimipisteisiin!

Evo

Evon HAMKin toimipisteessä koulutetaan metsätalousinsinöörejä. Samoissa tiloissa toimii myös Hämeen ammatti-instituutti, jossa voi suorittaa metsätalouden perustutkinnon.

Evon toimipiste sijaitsee upean luonnon ympäröimänä ja monet opiskelijoista asuvat sisäoppilaitosmaisesti koulun yhteydessä sijaitsevissa opiskelija-asunnoissa.

Evo saa opiskelijoilta kiitosta.

– Luonto on lähellä ja täällä on uskomattomato urheilumahdollisuudet. Vieressä on kaksi järveä, joten kalastaa saa niin paljon kuin haluaa, metsätalousinsinööriksi opiskeleva Aleksi Kokko kertoo.

Satu Ojalasta hienointa on, että opiskelu tapahtuu aidossa ympäristössä.
– Opetusmetsä on tuossa vieressä. Voimme vain kävellä ulos ovesta ja löytää opintomateriaalin tästä ympäriltä.

Evo sijaitsee lähellä Hämeenlinnaa, joten kaupunkiin on hurauttaa tarvittaessa nopeasti.

Forssa

Forssassa toimivat hoitotyön, logistiikan, matkailun, tietotekniikan ja kestävän kehityksen koulutusohjelmat sekä englanninkielinen Degree Programme in Supply Chain Management.

HAMKin toimipiste sijaitsee idyllisessä tehdasmiljöössä keskellä kaupunkia. Noin 700 opiskelijan yksikössä opettajat ja opiskelijat tuntevat toisensa.

Hämeenlinna

HAMKilla on Hämeenlinnassa neljä kampusta: Moreeni, Visamäki, Lahdensivu ja Sairio. Visamäessä opiskellaan bio- ja elintarviketekniikkaa, rakennustekniikkaa, ympäristöteknologiaa, liiketaloutta, tietojenkäsittelyä sekä tuotekehitystä ja tuotemuotoilua. Lahdensivuun on keskitetty sosiaali- ja terveysalan sekä ohjaustoiminnan koulutus ja Sairioon meijeriala.

Hämeenlinna sijaitsee hyvien yhteyksien varrella: sekä Helsinkiin, että Tampereelle matkustaa junalla alle tunnissa. Asukasluku vuoden 2009 lopussa oli reilut 66 600.

Lepaa

Lepaalla Hattulassa toimivat HAMKin maisemasuunnittelun ja puutarhatalouden koulutusohjelmat sekä Hämeen ammatti-instituutin viheralan ja puutarhatuotannon koulutusohjelmat.

Kuten Evolla, opiskelu tapahtuu aidossa ympäristössä: toimipisteen yhteydessä toimii viini- ja puutarhatila.

Valkeakoski

Valkeakoskella toimivat automaatiotekniikan (Automation Engineering) ja tuotantotalouden (Industrial Management) koulututusohjelmat sekä Degree Programme in International Business.

Valkeakoski on noin 20 000 asukkaan kaupunki vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereesta. Valkeakoskella toimii teollisuutta, joka yhdessä kansainvälisten koulutusohjelmien kanssa on tehnyt pienestä kaupungista kansainvälisen.

Mustiala

Mustialassa toimii HAMKin maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma.

Riihimäki

Riihimäellä HAMK tarjoaa suomenkielistä koulutusta mediatekniikassa, tietotekniikassa, kone- ja tuotantotekniikassa, tuotekehityksessä sekä liikennealalla. Mechanical Engineering and Production Technology on englanninkielinen koulutusohjelma.

Hyvinkää

Hyvinkäällä tarjotaan aikuiskoulutuksena muun muassa kestävän kehityksen ja maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmia sekä erikoistumisopintoja.

Kuvat:
Hämeenlinnan kaupunki

Hae Hämeen ammattikorkeakouluun! Haku käynnissä 1.3.-16.4.2010!

Tutustu kaupunkeihin:


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo