HAMK: Uusi opiskelija ei jää yksin

Opiskelijakunta kulkee valintakokeista koulun loppuun asti opiskelijan rinnalla. Lue, miten Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO näkyy ja kuuluu opiskelijan elämässä.

Valintakokeessa...

Ensimmäisen kerran törmäät opiskelijakuntaan mennessäsi valintakokeeseen. Iloiset, haalareihin sonnustautuneet tuutorit ovat sinua vastassa avatessasi oppilaitoksen oven.

Älä siis jännitä, heiltä voit kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Tuutorit ohjaavat sinut paikallesi ja antavat viime hetken tsempin kokeeseen.

Hyväksytty!

Postiluukku kolahtaa, kirje tipahtaa lattialle. Hyväksytty! Sinut on valittu Hämeen ammattikorkeakouluun opiskelijaksi! Hyväksymiskirjeen yhteydessä saat opiskelijakunnan lehden Heinähamkon ja tuutoreiden kokoaman survival guiden opintojen ensiaskeliin.

Heinähamkoa lukiessasi voit fiilistellä opiskelijaelämän siisteyttä, survival guide puolestaan valaisee mistä löytyy lähin Kela, mitkä ovat parhaat punttikset ja missä voi viettää iltaa opiskelijabudjetilla. Näillä eväillä on helppo lähteä opiskelijaelämään!

Uutena opiskelijana...

Syksyn lähetessä koittaa ensimmäinen koulupäiväsi. Koululla sinua vastassa ovat taas reippaat tuutorit. He esittelevät sinulle paikat, vinkkaavat mitä valintoja kannattaa tehdä ja kuinka opiskelusta saa kaiken irti. Älä epäröi kysyä, sillä he ovat alansa parhaita asiantuntijoita ja sinua varten.

Jokaisella paikkakunnalla on myös oma paikallisyhdistys, joka huolehtii omistaan. HAMKO toimii paikallisyhdistysten kattojärjestönä ja poikkeaa kaikille paikkakunnille esittäytymään opintojen alkuvaiheessa. Paikallisyhdistys on useimmiten lähin linkkisi tuutoreiden ohella HAMKOon.

Kastajaisiin HAMKO osallistuu yleensä omalla rastilla. Kastajaiset ovat perinteinen tapa toivottaa opiskelijat uuteen oppilaitokseen. Tapahtuma on yleensä rastirata, jolla uudet opiskelijat suoriutuvat leikkimielisistä tehtävistä.

Ja jotta koulun aloitus saadaan räjähtävään nousuun, järjestetään syksyisin Alkupamaus-bileet Hämeenlinnassa. Alkupamauksessa rokkaavat uudet ja vanhat opiskelijat sulassa sovussa. Viime vuonna yökerho Sirkus pullisteli noin 1 000 opiskelijan juhlinnasta.

Haalareissa...

Jokaisen opiskelijan garderoobiin kuuluu luonnollisesti monikäyttöinen haalari, joka soveltuu niin ulkoilurientoihin, vapunviettoon kuin juhlintaankin. Haalareita myy opiskelijakunta, joka myös muistuttaa olemassaolostaan logolla haalareitten etumuksessa.

Konkarina...

Opintojen edetessä HAMKO tarjoaa opiskelijalle jos jonkinlaista. Jos kurssisuoritusta ei kuulu, HAMKO hoitaa. Kun matkakuume kohoaa, HAMKO vie opiskelijat Oktoberfest-ekskursiolle Keski-Eurooppaan. Liikunta- ja hyvinvointiviikolla voit tutustua erikoisiin lajeihin ja kasvattaa tietoasi hyvinvoinnista monipuolisilla luennoilla.

Fuksivuoden jälkeen voit myös lähteä itse tuutoriksi tai HAMKOn toimintaan.

Juttuun on haastateltu HAMKOn puheenjohtaja Pauliina Hirviniemeä.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo