Hae opiskelemaan Tartoon

Tarton yliopistossa voi opiskella englanninkielisessä kauppatieteiden ohjelmassa tai lääkiksessä, johon ei vaadita pääsykokeita.

Tarton yliopisto

Vajaan viiden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä on yliopisto, jossa on 14.000 opiskelijaa ja opetusta kymmenessä tiedekunnassa. Historialliset kampusrakennukset sekoittuvat moderniin ja kansainväliseen opiskelijaelämään. Ja mikä parasta, opiskelijaksi pääseminen ei välttämättä edellytä pääsykokeita. Mutta nyt ei puhutakaan suomalaisesta korkeakoulusta, vaan Tarton yliopistosta .

Laadukkaasta opetuksesta ja maailmankuulusta tutkimustyöstä tunnetussa Tarton yliopistossa voi opiskella aloja kauppatieteistä kieliin. Etenkin lääketiede houkuttelee Tarttoon paljon suomalaisia, sillä sitä voi opiskella ensimmäiset kaksi vuotta englanniksi.

Tarton yliopisto tarjoaa Bacherlors tason opinnot englanniksi kolmessa eri tiedekunnassa: Science and Technology , Medicine  ja Business Administration .

Maisteritason opintoja on tarjolla englanniksi seuraavilla linjoilla:

Tartossa ei kohtaa kulttuurishokkia

Lahden kaupungin kokoinen Tartto  on Viron toiseksi suurin kaupunki, jonka asukkaista viidesosa on opiskelijoita. Kaupungin löytää, kun matkaa parisataa kilometriä Tallinnasta etelään. Tarton yliopistossa opiskelee yli 800 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin joka kuudes on suomalainen.

Tarton yliopisto

Tallinnaan verrattuna hintataso on alhaisempi, ja esimerkiksi opiskelijahintaista ruokaa pääsee syömään oikeissa ravintoloissa. Opiskelijakorttia kannattaa vilauttaa jopa kampaamossa, jossa sillä saa erilaisia etuja.

Koti-ikävän takia ei tarvitse kärvistellä, sillä matka Suomeen taittuu nopeasti ja edullisesti bussilla ja laivalla, joita kulkee monta kertaa päivässä. Toisaalta Tarton kuudestasadasta vaihto-opiskelijasta yli kuudennes on suomalaisia, joten seuraa ei varmasti puutu. Tutustumisen jälkeen Tartosta tuskin malttaakaan lähteä, sillä virkeä kulttuurikaupunki tarjoaa ohjelmaa konserteista elokuviin.

Hakuohjeet Tarton yliopiston sivuilla.

Lue myös: Tarton yliopisto: Kansainvälinen tutkinto melkein naapurista


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo