Halpa kämppä kesätyön ajaksi

Edullinen kesäasunto mahdollistaa kesätyöpaikan hankkimisen vaikka toiselta puolelta Suomea. 23-vuotias Saara Rantanen muutti kesäksi töihin Lappeenrannasta Helsinkiin.

Kesätyöhakua ei kannata rajata pelkästään kotikuntaan ainakaan majoituksen puutteen pelossa.

Kaikki opiskelija-asuntosäätiöt tarjoavat halpoja kämppiä kesä-elokuuksi niille, jotka tulevat muilta paikkakunnilta esimerkiksi kesätöihin.

Kämpän voi saada lähes kuka tahansa, sillä asunnonhakijan ei tarvitse olla opiskelija tai asua valmiiksi opiskelija-asunnossa.

Asuntotarjouksen sai hetkessä

Kesällä 2009 Saara Rantanen, 23, sai kiinnostavan kesätyöpaikan markkinointiassistenttina. Ainoa ongelma oli se, että Saara opiskeli

tuotantotaloutta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja työpaikka oli Espoossa.

– Halusin pitää asuntoni Lappeenrannassa, joten tarvitsin edullisen kämpän kesäksi, Saara sanoo.

Kaverit vinkkasivat, että Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS  tarjoaa kesäkuukausiksi asuntoja muillekin kun Helsingissä opiskeleville.

– Laitoin hakemuksen saman tien, ja alle kuukauden sisällä tuli asuntotarjous. Kaikki asiat voitiin sopia sähköpostitse, joten kävin asuntotoimistolla vain hakemassa avaimen, Saara kertoo.

Opiskelija-asunnossa on kaikki valmiina

Sopiva asunto löytyi Lintuvaarasta, pyöräilymatkan päästä työpaikasta. Vuokrakin oli passeli, sillä Saara maksoi asumisestaan vain parisataa euroa kuussa. Takuuvuokrakaan ei juuri keventänyt kukkaroa.

– Vuokraan sisältyivät vesi, sähkö ja netti. Oli suuri etu, ettei niistä tarvinnut tehdä sopimuksia erikseen muutaman kuukauden takia, Saara sanoo.

Neljän hengen solussa asui Saaran lisäksi venäläinen, kiinalainen ja toinen suomalainen tyttö. Yhteiselo sujui mutkattomasti.

– Kerran jopa järjestimme venäläisen tytön kanssa viini- ja juustoillan, jossa pääsin tutustumaan hänen kulttuurinsa, Saara muistelee.

Kesätyörahat talteen

Saara on etsinyt työtä Helsingistä myös täksi kesäksi ja aikoo hakea kesäasuntoa HOASilta, jos saa paikan. Opiskelija-asunnon hankkiminen nimittäin säästi aikaa, vaivaa ja rahaa.

– Etenkin pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat yleensä tosi korkeita. Edullisuuden takia kesätyörahoista jää säästöön talveakin varten, Saara sanoo.

Tutustu opiskelija-asuntoihin

Opiskelija-asuntoja tarjoavat:


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo