Hanken luo mahdollisuuksia maailmalle pyrkivälle

Helsinkiläinen Meri Mikkola tiesi lukion jälkeen haluavansa opiskella kauppatieteitä. Pohdittuaan vaihtoehtojaan hän keksi hakea Hankenille opiskelemaan kauppatieteitä ruotsiksi, sillä näin opiskeluun voisi sisällyttää vieraan kielen ja kulttuurin.

 

26 vuotias Meri Mikkola on aina pitänyt ruotsin kielestä. Myös suomenruotsalaiseen kulttuuriin tutustuminen kiinnosti häntä, joten liiketalouden opinnot Hankenilla olivat seuraava looginen askel. Hän onkin viihtynyt opinnoissaan:

- Hankenilla on hyvä opetus ja kiva opiskeluilmapiiri. Pidän myös siitä että opiskelijoita aloittaa vuosittain ainoastaan 200, joten siinä oppii tuntemaan lähes kaikki oman vuosikurssin opiskelijat nimeltä.

Hankenin käytävillä kaikuu ruotsin kieli 

Aluksi Meriä jännitti vieraalla kielellä opiskelu ja uusiin opiskelukavereihin tutustuminen, sillä ruotsi ei ollut vielä täysin sujuvaa. Ensimmäisenä syksynä kieli kuitenkin vahvistui huomattavasti ja opiskelukin alkoi sujumaan ruotsiksi. 

- Kauppatieteissä on paljon uutta sanastoa. Vaikka olisin aloittanut opiskelut suomeksi olisin joutunut opettelemaan uutta sanastoa, Hankenilla sanasto piti opetella ruotsiksi, Meri kertoo. Hankenilla lähes kaikki osaavat suomea, joten täydellinen ruotsinkielitaito ei ole välttämätön. Alussa on tärkeää uskaltaa käyttää ruotsia kielitaidon kartuttamiseksi. Kielitaito kehittyy yllättävän nopeasti ja olen lähes alusta asti puhunut kaikkien ruotsinkielisten opiskelukavereideni kanssa ruotsia, Meri kertoo.

Merin pääaineeni on laskentatoimi ja sivuaineina hän on lukenut yritysjuridiikkaa, johtamista ja saksaa. Vapaaehtoisiksi kursseiksi hän on valinnut osittain pääainetta tukevia kursseja, mutta myös paljon pääaineesta poikkeavia kursseja, joiden hän uskoo auttavan myöhemmin työuralla.

Vaihto-opinnoista vauhtia kansainvälistymiseen

Kun Meri aloitti Hankenilla vaihto-opinnot olivat vapaaehtoisia. Syksyllä 2009 vaihto-opinnot tulivat osaksi tutkintoa. Vaikka ulkomaanvaihto ei ollut Merille pakollinen, se oli hänen mielestään kokemus, jota ei voinut jättää väliin. Hän oli jo lukioaikana vuoden Saksassa vaihdossa ja se vuosi opetti hänelle paljon. Tämän kokemuksen pohjalta hän halusi ehdottomasti käyttää vaihto-opiskelumahdollisuuden Hankenilla hyväksi. Niinpä hän lähti opiskelemaan Souliin, Etelä-Koreaan viideksi kuukaudeksi keväällä 2011. 

- Korean vaihto oli hieno kokemus ja opin tuntemaan kymmeniä muita vaihto-oppilaita ympäri maailmaa, joiden kanssa pidän edelleen yhteyttä, Meri kertoo.

Meri suorittaa tänä keväänä viimeisiä kurssejaan ja aloitta ensi syksynä gradun kirjoittamisen. Hänen suunnitelmissaan on valmistua keväällä 2013. 

- Kauppatieteiden opinnot antavat niin laajat mahdollisuudet työuralle, että en ole vielä osannut päättää millaisia töitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Todennäköisesti jotakin kansainvälistä, jossa saan käyttää kielitaitoani ja uskon että etenkin hyvä kielitaito, ruotsi mukaan lukien, tulee olemaan rikkaus työelämässä, Meri pohtii.

Tutustu suomenkielisten opiskeluun Hankenilla

Lisätietoja opiskelusta Hankenilla  


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo