Hanken satsaa kansainvälisyyteen

Kansainvälisyys korostuu työelämässä yhä enemmän, ja Helsingissä ja Vaasassa toimiva ruotsinkielinen kauppakorkeakoulu Hanken antaa sitä varten loistoeväät.

Hanken  kannustaa opiskelijoita kansainvälisyyteen heti opiskelun alkumetreiltä asti.

- Opiskelijoiden näkökulmasta olemme edelläkävijä kansainvälistymisessä. Meillä on paljon hyviä yliopistoja ja korkeakouluja yhteistyökumppaneina ja vaihto on pakollinen osa kandiohjelmaa, kertoo Hankenin vararehtori Eero Vaara.

Hankenin opiskelijat ovat lähteneet vaihtoon ympäri maailmaa. Eurooppalaiset yliopistot ovat suosiossa, mutta lisäksi lähdetään Aasiaan ja Amerikkaan. Vaihtokoulun voi valita Hankenin yhteistyökouluista tai etsiä itse.

Suuri osa Hankenin englanninkielisissä maisteriohjelmissa aloittavista opiskelijoista on ulkomaalaisia. Myös opettajakunnasta löytyy useiden eri kansallisuuksien edustajia.

Hanken onkin yksi Suomen kansainvälisimmistä yliopistoista, jos vertaillaan yliopistojen ja korkeakoulujen henkilökuntaa.

Työnantajat tykkäävät

Eero Vaaran (kuvassa oikealla) mielestä Hanken on erinomainen paikka opiskella, jos tähtää bisnesmaailmaan.

- Täällä oppii kieliä ja argumentointia, jotka ovat olennaisia asioita työelämässä. Meillä myös sparrataan työntekoon, joten meiltä valmistuvat ovat haluttuja työntekijöitä, Vaara kertoo.

Työnantajille Hanken edustaa vakuuttavaa bisnesosaamista. Kansainvälisyys on keskeinen osa koulutusta, ja se on sisällytetty lukuisiin kursseihin.

- Liiketoiminta on globaalia. Meillä ei käydä kursseja Suomi vastaan ulkomaat -tyylillä, vaan ajatellaan bisnes aina globaalina kaikkia maita koskevana asiana, Vaara selvittää.

Töihin ulkomaille

Hankenilta valmistuneita työskentelee tällä hetkellä paljon kansainvälisissä tehtävissä ja ulkomailla yli 60 eri maassa. Muihin yliopistoihin verrattuna määrä on suuri. Hankenin etuna on, että koulutusta saa englanniksi ja ruotsiksi.

Kandiohjelma on ruotsinkielinen, mutta maisterivaiheessa kieli vaihtuu monessa ohjelmassa englanniksi. Lisäksi Hankenilla on seitsemän täysin englanninkielistä maisterinohjelmaa ja siksi maisteritasolla Hankenilla opiskeleekin paljon ulkomaalaisia.

- Ruotsin kielen taito on alkuvaiheessa tietenkin tärkeää, koska koulutus on ruotsinkielistä. Sitä ei kuitenkaan pidä pelätä liikaa. Täällä opiskelee monia, joiden äidinkieli on suomi, itse suomenkielinen Vaara muistuttaa.

Vaara huomauttaa, että Hankenilla opiskelun sivutuotteena oppii hyvää ruotsia.

Hanken

  • Pääsykokeisiin kuuluu kielikoe.
  • Lue lisää Hankenin  sivuilta.

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo