Hotellialan huipulle Montreauxista

Jos uratavoitteena on hotelli- ja ravintola-alan johtotehtävät, kannattaa tutustua Sveitsissä sijaitsevaan Swiss Hotel Management Schooliin. Tämä kansainvälinen koulu on alalla arvostettu kouluttaja, joka valmistaa menestyviä hotellijohtamisen ammattilaisia.

Ulkomailla opiskelu kannattaa hienon kokemuksen ja kielitaidon karttumisen vuoksi. Yksi lisäsyy ulkomailla opiskeluun on maisteriksi kouluttautuminen hotelli- ja ravintola-alalta – Suomessa tätä mahdollisuutta ei ole.

Englanninkielinen Swiss Hotel Management School (SHMS)  on yksi maailman johtavista hotellialan kouluista. Erikoistumisvaihtoehtoina on muun muassa hotellijohtaminen ja tapahtumajärjestäminen. Swiss Hotel Management Schoolissa voi suorittaa sekä alemman korkeakoulututkinnon että maisterin tutkinnon.

– Lisäksi Sveitsi on hotelli- ja ravintola-alan opiskelumaana hyvä valinta. Se on tunnettu hotellialan osaamisestaan, kertoo Antti Kasanen Mediatalo Opiskelupaikasta.

Opiskelijaksi upeiden maisemien äärelle

Swiss Hotel Management School sijaitsee Montreauxissa, Sveitsin ranskankielisellä alueella. Koululla on kaksi kampusta, joissa opiskelijat myös asuvat. Upea palatsimainen 5 tähden hotelliksi rakennettu Caux sijaitsee Genevan järven yläpuolella. Toinen kampus Leysin sijaitsee urheilu- ja laskettelukeskuksen yhteydessä pienessä kylässä Alppien rinteillä.

Molemmissa kampuksissa syödään laadukkaissa ravintoloissa ja nautitaan monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Majoittuminen, ruuat ja harrastusmahdollisuudet sisältyvät kaikki opintojen lukukausimaksuihin.

Palkallisesta työharjoittelusta rahoitusta opintoihin

Swiss Hotel Management Schoolin opintoja voi rahoittaa paitsi Kelan opintotuella, myös opintoihin kuuluvilla palkallisilla työharjoitteluilla. Työharjoittelut voi suorittaa Sveitsissä tai ulkomailla.

– Opinnot rakentuvat niin, että ensimmäinen lukukausi on opiskelua ja toinen työharjoittelua. Koululla on hyvät kontaktit työelämään ja opiskelijoita autetaan harjoittelupaikan saamisessa, kertoo Opiskelupaikan Antti.

Työharjoittelua on paljon, sillä Swiss Hotel Management School haluaa panostaa siihen, että opiskelijat pääsevät työelämään kiinni jo opiskeluaikana. Koulu tukee myös valmistuneita opiskelijoita järjestämällä rekrytointitilaisuuksia, jonne on kutsuttu maailman tunnetuimpien hotellien ja ravintoloiden edustajia.

Hakeminen alkaa kielikokeella

Opiskelu Swiss Hotell Management Schoolissa tapahtuu englannin kielellä. Hakijoilta edellytetäänkin näyttöä kielitaidosta ja hakeminen alkaa usein kielikokeen suorittamisella. Näytöksi kelpaa Helsingissä suoritettavat maksulliset kielikokeet TOEFL tai IELTS.

– Mikäli hakee opiskelupaikan kautta, voi suorittaa SHMS:n oman kielikokeen, joka on ilmainen, vinkkaa Antti.

Kurssit alkavat syyskuussa ja helmikuussa. Hakuprosessi vaihtelee riippuen siitä, mihin tutkintoon haetaan. Opiskelupaikka tarjoaa maksutonta apua hakemiseen. 

– Haku voidaan tehdä yhdessä. Kannattaa siis ottaa yhteyttä ja tulla käymään, Antti rohkaisee.

 

Lue lisää ulkomailla opiskelusta.

Tutustu tarkemmin Swiss Hotell Management Schooliin.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo