Insinööri taipuu monen alan ammattilaiseksi

Sattuman kautta insinööriopiskelijaksi päätynyt Joonas Leskelä yhdistää opinnoissaan tekniikan osaamisen, haaveet ulkomailla asumisesta ja intohimon musiikkiin. Syksyllä alkaviin insinööriopintoihin ehtii vielä hakea.

Kun opiskelupaikka jäi kesällä 2009 saamatta, tamperelainen Joonas Leskelä, 23, ei jäänyt toimettomaksi vaan alkoi tutkia mahdollisuuksiaan. Pian selvisi, että hän voisi vielä hakea täydennyshaussa Hämeen ammattikorkeakoulun englanninkieliseen tuotantotalouden koulutusohjelmaan vapaaksi jääneille paikoille. 

Tradenomihaaveet vaihtuivat insinööriopintoihin.

– Tutustuttuani tutkintoon tajusin, että insinööri on paljon parempi tutkinto kuin tradenomi, Leskelä sanoo.

Kulttuurien tuntemusta kotimaassa

Ainoa, mikä Leskelää epäilytti, oli sitoutuminen neljäksi vuodeksi opintoihin: nuorta miestä poltteli halu lähteä maailmalle. Pieni hengenveto ja tieto vaihtomahdollisuudesta lievittävät intoa. Kansainvälisyyden janoa saisivat hetken tyydyttää englanninkielinen opiskelu ja opiskelutoverit ympäri maailmaa.

Kansainvälisistä tehtävistä ja ulkomailla asumisesta haaveileva Leskelä on kartuttanut osaamistaan monikulttuurisessa ympäristössä HAMKin Valkeakosken toimipisteessä.

– Jotkut kokevat kulttuurierot ongelmallisiksi. Minusta on aina ollut mielenkiintoista, kuinka eri tavalla eri kulttuureista tulevat ihmiset lähestyvät asioita, Leskelä sanoo.

Englanninkielellä opiskelu on ollut hänelle alusta asti luonnollista. Kielitaitoa on turha jännittää, sillä suomalaisella koulutuksella opinnoista selviää hyvin. Bonuksena saa kielitaitoonsa varmennusta ja luontevuutta kielen käyttöön.

Unelmat toteen

Leskelä oli pitkään ollut kiinnostunut urasta musiikkibisneksessä, eikä kutina kadonnut fysiikan ja matematiikan kursseja kahlatessa. Hämeen ammattikorkeakoulun opintovalikoimasta ei kuitenkaan löytynyt sopivia kursseja. Yhteistyössä koulutusohjelmajohtajan ja kv-koordinaattorin kanssa Leskelä selvitti, että musiikkiteollisuuden kursseja olisi mahdollista opiskella Hämeen ammattikorkeakoulun yhteistyöoppilaitoksissa ulkomailla.

–Ykkösmaa, jonne halusin, oli USA. Rajasimme vaihtoehdot ja löysimme juuri minulle sopivan yliopiston, jossa voin puolen vuoden aikana opiskella musiikkialasta itselleni sivuaineen, Leskelä kertoo ja kehaisee opinahjonsa suhtautuneen alusta asti positiivisesti insinöörille poikkeukselliseen sivuainevalintaan.

Nyt Leskelää odottavat opinnot Ferris State Universityssä Michiganissa. Syksyn koittaessa Leskelä pakkaa laukkuunsa ja matkustaa toteuttamaan unelmaansa.

– USA:ssa musiikki ja viihde ovat iso osa kulttuuria. Yhdistettynä vaihdossa hankitut tiedot insinööriosaamiseen, uskon,  että pystyn tarkastelemaan asioita laajemmin kuin monet alalla työskentelevät, Leskelä sanoo.

Vielä ei ole liian myöhäistä!

HAMK järjestää kesällä 2011 lisähaun englanninkielisiin koulutusohjelmiin seuraavalla aikataululla:

HAMKissa voit opiskella seuraavia insinööritutkintoja englanniksi:

Tutustu haussa oleviin englanninkielisiin koulutusohjelmiin Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilla!

Insinöörikoulutus taipuu moneen ja on hyvä pohjakoulutus erilaisille ammattivalinnoille. Lisää insinöörikoulutuksesta voi lukea www.insinooriksi.fi-sivuilta.  


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo